Ζάκυνθος: Εντοπίστηκε νεκρή χελώνα Καρέτα-Καρέτα
Μια χελώνα Καρέτα-Καρέτα εντοπίστηκε νεκρή στην περιοχή του Τσιλιβί, στη Ζάκυνθο από την ομάδα εθελοντών του ΑΡΧΕΛΩΝ. Η χελώνα έφερε τραύμα στο λαιμό από αγκίστρι.
Σύμφωνα με την οργάνωση, «όπως σε όλες τις θάλασσες, έτσι και στη Μεσόγειο οι αλληλεπιδράσεις με την παράκτια αλιεία είναι μία από τις κυριότερες αιτίες θανάτου των θαλάσσιων χελωνών. Λόγω της υπεραλιείας, που έχει ως αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση του πληθυσμού των ψαριών, απαιτείται μεγαλύτερη ένταση αλιείας για την παραγωγή ίδιων ποσοτήτων. Δεδομένου αυτής της πρακτικής ασκείται μεγαλύτερη πίεση στις θαλάσσιες χελώνες, καθώς και σε πολλά άλλα απειλούμενα θαλάσσια και παράκτια ζώα και οικοσυστήματα».
Ο ΑΡΧΕΛΩΝ συνιστά στους αλιείς να είναι πιο προσεκτικοί όσον αφορά την αλιευτική δραστηριότητά τους και τον εξοπλισμό τους και εάν ακόμα αυτές οι αλληλεπιδράσεις με τις θαλάσσιες χελώνες συμβούν.
Σύμφωνα με ανακοίνωσή του, είναι ζωτικής σημασίας να πληροφορηθεί ο ΑΡΧΕΛΩΝ, ώστε να μπορέσει να συλλέξει και να μεταχειριστεί την τραυματισμένη χελώνα.
«Σε πολλές περιπτώσεις οι χελώνες μπορούν να επιβιώσουν με τραυματισμούς από αγκίστρι και αυτό μάς δίνει μία ευκαιρία διάσωσης και αποκατάστασης του ζώου».
Ποινική δίωξη κατά της Ειρήνης Μουρτζούκου για τον θάνατο του μικρού Παναγιώτη
20:30
Μεξικό: Ένας νεκρός και οκτώ παιδιά τραυματισμένα σε μια επίθεση σε πάρκο
20:21
Απαγχονίστηκε κρατούμενος στις φυλακές Τρικάλων
20:12
Βρετανία: Έκκληση για μάρτυρες απευθύνει η βρετανική αστυνομία για την υπόθεση Έπσταϊν
20:03