ΕΛΛΑΔΑ

Τη Δευτέρα ξεκινάει η μεγάλη άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού στο Αιγαίο (vid)

Τη Δευτέρα ξεκινάει η μεγάλη άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού στο Αιγαίο (vid)
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

Αρχίζει αύριο η μεγάλη άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού "Καταιγίς 2017" κατά τη διάρκεια της οποίας το Βόρειο, Βορειοανατολικό και Κεντρικό Αιγαίο θα γεμίσει με ελληνικά πολεμικά πλοία και αεροσκάφη.

Τα πλοία θα εκτελέσουν πραγματικά πυρά, θα αποκρούσουν εικονικές επιθέσεις από μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας και θα κληθούν να αντιμετωπίσουν ασύμμετρες απειλές.

Η μεγάλη αυτή άσκηση θεωρείται ότι είναι απάντηση στη μεγάλη τουρκική αεροναυτική άσκηση «Θαλασσόλυκος» που ολοκληρώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, όπου ένα από σενάρια περιελάμβανε και κατάληψη βραχονησίδας του Αιγαίου από Τούρκους κομάντο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΝ:

Με την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων, αναδεικνύονται και ενισχύονται οι άρρηκτοι δεσμοί του Ελληνικού λαού με τη θάλασσα και το Πολεμικό Ναυτικό, που αποτελεί βασικό παράγοντα της Εθνικής μας ισχύος, θεματοφύλακα των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, και προασπιστή της εδαφικής μας ακεραιότητας. Παράλληλα δε προβάλλεται η πλούσια Ναυτική Παράδοση και η Ναυτική Ιστορία της Ελλάδας.

Δείτε το σχετικό βίντεο που δημιούργησε το Πολεμικό Ναυτικό:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ