ΕΛΛΑΔΑ

Η "Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών " στο μικροσκόπιο των Αρχών

Η "Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών " στο μικροσκόπιο των Αρχών
Φωτογραφία αρχείου από την επίθεση στην Οδό Σανταρόζα CNN Greece

Τη διασύνδεση μελών της οργάνωσης "Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών " με φυλακισμένα άτομα που εντάχθηκαν πρόσφατα στο χώρο της τρομοκρατίας και έχουν κατηγορηθεί για συμμετοχή σε άλλη τρομοκρατική οργάνωση, ψάχνουν οι Αρχές.

Η ΕΛΑΣ εκτιμά ότι υπάρχουν άτομα και μάλιστα νεαρής ηλικίας που συμμετείχαν σε ενέργειες της οργάνωσης ΟΛΑ και αργότερα συνελήφθησαν για συμμετοχή σε άλλη οργάνωση.

Προκήρυξη- μήνυμα, ότι η τρομοκρατική οργάνωση "Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών " παραμένει ενεργή, με επικίνδυνα χτυπήματα και με βασικό ρόλο στην εσωτερική τρομοκρατία, θεωρεί η Αντιτρομοκρατική το κείμενο με το οποίο αναλάμβαναν την ευθύνη για τη βόμβα στα γραφεία της Eurobank στη Σανταρόζα αλλά και για το αποτυχημένο χτύπημα στο υπουργείο εργασίας.

Τα μέλη της οργάνωσης που έχουν χτυπήσει με καλάσνικοφ τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, την ισραηλινή πρεσβεία αλλά και το σπίτι του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι, κάνουν αναφορά τουλάχιστον, δυο φορές στη προκήρυξη, για "ένοπλη ταξική πάλη" αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι "... μονάχα οι λαοί με το όπλο στο χέρι δημιουργούν ιστορικές ρωγμές, πραγματώνουν επαναστατικά οράματα "

Ο συντάκτης της, κάνει μια πολιτικό - οικονομική ανάλυση στην σημερινή κατάσταση της χώρας, στα λεγόμενα "μέτρα" και " αντίμετρα" στην κυβέρνηση και τα μνημόνια και φτάνει μέχρι στο Brexit και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η αποτυχημένη επίθεση με εκρηκτικό μηχανισμό στο υπουργείο εργασίας είχε σημειωθεί στις 12 Δεκεμβρίου του 2016 όταν λόγω λάθος συνδεσμολογίας η βόμβα δεν είχε εκραγεί. Ο σκοπός - φύλακας του υπουργείου στην οδό Σταδίου είχε δει τον τρομοκράτη να κατεβαίνει από ένα αυτοκίνητο και να αφήνει στα κάγκελα του πεζοδρομίου το σακίδιο με τη βόμβα.

Η Ο.Λ.Α δεν ανέλαβε την ευθύνη για το χτύπημα αυτό ενώ το έκανε όταν εξερράγη βόμβα με αρκετές ζημιές στην οδό Σανταρόζα.

Η τελευταία φορά που είχε κάνει την εμφάνιση της η συγκεκριμένη οργάνωση ήταν πριν από περίπου δυο χρόνια, όταν είχε βάλει βόμβα στα γραφεία του ΣΕΒ στο Σύνταγμα.

Και είναι πράγματι εντυπωσιακό ότι η "Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών" έχει καταφέρει να κάνει τρία βασικά της χτυπήματα με εκρηκτικούς μηχανισμούς στο κέντρο της Αθήνας, δηλαδή, στο πιο καλά φυλασσόμενο σημείο της πρωτεύουσας και μάλιστα να στείλουν στην ουσία το " μήνυμα" ότι έχουν την επιχειρησιακή δυνατότητα να κάνουν χτύπημα "όπου θέλουν" και να φεύγουν χωρίς να τους εντοπίσει κανένας.

Κάμερες ασφάλειας έχουν καταγράψει τους βομβιστές σε όλες τους τις ενέργειες αλλά είναι αδύνατο σε αυτή τη φάση να βοηθήσει αυτό το υλικό στην έρευνα.

Πάντως, οι Αρχές παρατηρούν ότι η οργάνωση, για κάποιο λόγο, έχει αφήσει τα καλάσνικοφ που είναι τα όπλα ταυτότητα και χτυπούν με βόμβες. Και όλα αυτά παρά το γεγονός ότι πάντα οι Αρχές είχαν την υποψία ότι ,άτομα που έχουν συλληφθεί ως συνεργοί του Μαζιώτη σε ληστείες ήταν μέλη της συγκεκριμένης οργάνωσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ