ΕΛΛΑΔΑ

Κιλκίς: Δεύτερη καταδίκη σε δημοτικά στελέχη για το έλλειμμα των 700.000 ευρώ

Κιλκίς: Δεύτερη καταδίκη σε δημοτικά στελέχη για το έλλειμμα των 700.000 ευρώ
EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Στις φυλακές παραμένουν η πρώην διευθύντρια των δημοτικών παιδικών σταθμών Κιλκίς και ο πρώην πρόεδρος του νομικού προσώπου, μετά την καταδίκη τους -και σε δεύτερο βαθμό- για το έλλειμμα των περίπου 700.000 ευρώ στα ταμεία, που αποκαλύφθηκε κατά την περίοδο 2007-2010.

Όπως μεταδίδει το αθηναϊκό πρακτορείο, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων τους έκρινε εκ νέου ένοχους και επέβαλε στην πρώτη κάθειρξη 10 ετών και στον δεύτερο κάθειρξη 7 ετών, ποινές που είναι μειωμένες σε σχέση με το πρωτόδικο δικαστήριο (τον περασμένο Ιούνιο), όταν είχαν καταδικαστεί σε 14ετή κάθειρξη, ο καθένας.

Εξάλλου, το ίδιο δικαστήριο καταδίκασε σε φυλάκιση 3 ετών, με αναστολή, ακόμη έναν πρόεδρο του νομικού προσώπου, που πρωτοδίκως είχε τιμωρηθεί με κάθειρξη πέντε ετών και είχε αφεθεί ελεύθερος ενόψει του εφετείου, ενώ αθώωσε τον πρώην δήμαρχο Κιλκίς, Δημήτρη Τερζίδη και έναν δημοτικό υπάλληλο-ταμεία. Οι δύο τελευταίοι είχαν τιμωρηθεί στο προηγούμενο δικαστήριο με φυλάκιση 6 και 2,5 ετών, αντιστοίχως.

Η υπόθεση της κακοδιαχείρισης στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Κιλκίς άρχισε να ερευνάται το 2010 από τον ίδιο τον δήμαρχο, όταν διαπίστωσε πως το νομικό πρόσωπο των σταθμών δεν παρέδιδε ισολογισμούς. Η έρευνα αποκάλυψε μία σειρά από οικονομικές ατασθαλίες, ενώ η «τρύπα» στα ταμεία προερχόταν από τροφεία των γονιών (και είχαν προορισμό την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων και τις εισφορές των εργαζομένων) και έξοδα που δεν καταβάλλονταν σε προμηθευτές.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ