ΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε ο σεναριογράφος Λευτέρης Καπώνης

Πέθανε ο σεναριογράφος Λευτέρης Καπώνης

Έφυγε από τη ζωή το πρωί της Πέμπτης ο σεναριογράφος Λευτέρης Καπώνης, έπειτα από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο.

Ο σεναριογράφος πολλών τηλεοπτικών επιτυχιών του 1990 και 2000, γεννήθηκε στη Γουριά Μεσολογγίου το 1947. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και παντρεύτηκε με τη συγγραφέα Ελένη Ηλιάδου, με την οποία απέκτησαν δύο κόρες.

Εργάστηκε κυρίως στην τηλεόραση, για την οποία έγραψε τριάντα πέντε σίριαλ.

Ανάμεσά τους, «Και οι Παντρεμένοι Έχουν Ψυχή», «Τζιβαέρι» «Εραστής Δυτικών Προαστίων», «Η Απλή Μέθοδος Των Τριών», «Το Σημάδι Του Έρωτα», «Ελλάς Το Μεγαλείο σου» κ.ά.

Ο Πάνος Σκουρολιάκος, Συντονιστής της ΕΠΕΚΕ Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε:

Αποχαιρετάμε τον σπουδαίο αγωνιστή της δημοκρατίας και άνθρωπο του πολιτισμού, τον σεναριογράφο Λευτέρη Καπώνη. Έναν από τους πολλούς γενναίους που αντιστάθηκαν με τη δράση του και τα κείμενα του στη χούντα των συνταγματαρχών. Που συνελήφθη για τη δράση του από το φασιστικό καθεστώς, καταδικάστηκε από το έκτακτο στρατοδικείο και εκτοπίσθηκε για δυόμιση χρόνια. Ο Λευτέρης στη συνέχεια αφιερώθηκε στην συγγραφή σεναρίων και δημιούργησε δεκάδες επιτυχίες (« Και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή», κ.α. ).

Τα τελευταία χρόνια όλοι θυμόμαστε τα κοφτερά και άκρως ενδιαφέροντα κείμενα του στη εφημερίδα μας, την Αυγή. Ο σύντροφος Λευτέρης είχε πολλά να δώσει ακόμα. Δυστυχώς, η ασθένεια ανέστειλε την δραστηριότητα του και τέλος τον πήρε από κοντά μας.

Θα τον θυμόμαστε πάντα για την αριστερή του επιμονή στα θεωρητικά του κείμενα, αλλά και στην πράξη, για το αστείρευτο χιούμορ και την καλή του διάθεση για την ζωή, ακόμα και στις δύσκολες συνθήκες της δικής του ζωής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ