ΕΛΛΑΔΑ

Επίδομα θέρμανσης 2017: Ανακοινώθηκε η ημερομηνία πληρωμής

Επίδομα θέρμανσης 2017: Ανακοινώθηκε η ημερομηνία πληρωμής
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, σε προαναγγελία δήλωσε πως το επίδομα θέρμανσης 2016 - 2017 θα πληρωθεί στις 30 Ιουνίου, ημέρα Παρασκευή.

Η πληρωμή θα αφορά όσους δικαιούχους υπέβαλαν αιτήσεις από την 1/1/2017 έως και τη 31/5/2017 και θα εισπράξουν τα ποσά του επιδόματος θέρμανσης ανάλογα τα λίτρα του πετρελαίου που έχουν προμηθευτεί, αλλά και δικαιούνται.

H Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδας έχει εκφράσει την αντίθεσή της στην επαπειλούμενη μείωση του κονδυλιού για το επίδομα θέρμανσης επισημαίνοντας τις κοινωνικές, οικονομικές και οικολογικές συνέπειες από την αδυναμία των νοικοκυριών να αγοράσουν πετρέλαιο θέρμανσης.

«Η ανεξέλεγκτη υλοτόμηση, η καύση υλικών επικίνδυνων για την υγεία και τη ζωή των καταναλωτών και των πολιτών και τέλος οι επιπτώσεις στην υγεία από την έλλειψη θέρμανσης είναι μερικές από τις πλέον επιβεβαιωμένες συνέπειες. Αυτές οι συνέπειες θα ενταθούν ακόμη περισσότερο με τη νέα μείωση του επιδόματος», αναφέρει η ΟΒΕ.

«Δε θα πρέπει να ξεχάσουμε και την αύξηση των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης (ΕΦΚ) σε όλα τα καύσιμα από 1.1.2017 και του πετρελαίου θέρμανσης από 15.10. 2016. Το αποτέλεσμα είναι οι τιμές των καυσίμων στη χώρα μας να είναι από τις υψηλότερες της ΕΕ-28».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ