ΕΛΛΑΔΑ

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει: Εφιαλτική η κατάσταση στο Δρομοκαϊτειο (vids)

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει: Εφιαλτική η κατάσταση στο Δρομοκαϊτειο (vids)
YouTube

Με δύο βίντεο που έχουν τραβηχτεί μέσω από την ψυχιατρική κλινική «Δρομοκαϊτειο», η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ότι η κατάσταση στα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία και τους Ψυχιατρικούς Τομείς των Γενικών Νοσοκομείων είναι «δραματική».

Όπως καταγγέλλουν από την ΠΟΕΔΗΝ, στα ψυχιατρεία της χώρας υπάρχει έλλειψη κλινών, πολλοί ασθενείς με εισαγγελική παραγγελία εγκλεισμού, λίγο προσωπικό. Η ανακοίνωση αναφέρει για το Δρομοκαϊτειο, ότι εφημερεύει δύο φορές την εβδομάδα: Δεύτερα και Πέμπτη. Προσέρχονται πάνω από 40 ασθενείς σε κάθε εφημερία που χρήζουν εισαγωγής.

«Οι 30 εξ’ αυτών είναι με εισαγγελική παραγγελία για εγκλεισμό. Το ποσοστό σε κάθε εφημερία εισαγγελικών εντολών εγκλεισμού είναι πάνω από 70%. Το αντίστοιχο στις άλλες χώρες της Ευρώπης 5%. Αυτό δείχνει την τραγική έλλειψη κλινών, ειδικών μονάδων νοσηλείας (προνοιακά περιστατικά, αλκοολικοί, χρήστες) και το μέγεθος της κοινωνικής και οικονομικής κρίσης της χώρας μας. Τα κρεβάτια στα Νοσηλευτικά τμήματα οξέων περιστατικών δεν φθάνουν. Δεν είναι ανεξάντλητα», αναφέρει η ανακοίνωση σημειώνοντας:

Χθες Πέμπτη 1/6/2017 στην εφημερία όπως σε κάθε εφημερία έγινε χαμός. Το πρόβλημα ξεκίνησε όταν γέμισαν τα κρεβάτια των Νοσηλευτικών τμημάτων οξέων περιστατικών.

Μετά την εξάντληση των κρεβατιών 13 ασθενείς εισήχθησαν στο Γεροψυχιατρικό τμήμα. Πως είναι δυνατόν νέοι σε ηλικία ασθενείς να νοσηλεύονται με ηλικιωμένους ασθενείς 80-90 ετών. Επίσης άλλοι 10 ασθενείς εισήχθησαν σε Νοσηλευτικό τμήμα που νοσηλεύει διαφορετικές περιπτώσεις ασθενών.

Εκ των 40 ασθενών που εισάγονται σε κάθε εφημερία το 30% των ασθενών είναι διπλής διάγνωσης.

Είναι ταυτόχρονα τοξικομανής, αλκοολικοί και ψυχιατρικά περιστατικά. Το Δρομοκαϊτειο δεν διαθέτει υποδομή Νοσηλείας για τοξικομανείς και αλκοολικούς.

Στα νοσηλευτικά τμήματα οι συνθήκες νοσηλείας και εργασίας θυμίζουν φυλακές.

Σε δύο βίντεο δόθηκαν στη δημοσιότητα από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων, διάρκειας λίγων δευτερολέπτων, φαίνονται ασθενείς του ψυχιατρείου να είναι δεμένοι στα κρεβάτια τους:

Η ΠΟΕΔΗΝ σχολιάζει: «Σας κοινοποιούμε βίντεο με καθηλωμένους ασθενείς. Θα μπορούσε το φαινόμενο των καθηλωμένων να περιορισθεί εάν υπήρχε περισσότερο προσωπικό και περισσότερες ψυχιατρικές κλίνες οξέων περιστατικών σε άλλα Νοσοκομεία.

Καθηλωμένοι υπάρχουν σε όλα τα Νοσοκομεία που διαθέτουν Ψυχιατρικά τμήματα οξέων περιστατικών και πολλά ράντζα. Και όμως το προσωπικό κρατάει όρθιο το ΨΝΑ ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ. Όπως και όλες τις Μονάδες Δημόσιας Ψυχικής Υγείας με ηρωικές προσπάθειες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ