Προσπάθησε να προσελκύσει ανήλικο αγόρι μέσω διαδικτύου
Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, εξιχνιάστηκε υπόθεση προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας, για την οποία σχηματίσθηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 34χρονου ημεδαπού. Για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε καταγγελία πατέρα ανήλικου στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, σύμφωνα με την οποία άγνωστος δράστης μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης απέστειλε μήνυμα στον ανήλικο υιό του με σκοπό να τον προσελκύσει και να έρθει σε επαφή μαζί του.
Τα ανωτέρω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, η οποία παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προς διερεύνηση των καταγγελλομένων.
Άμεσα, η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος διεξήγαγε ενδελεχή και εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή διαδικτυακή έρευνα των στοιχείων και δεδομένων και ταυτοποιήθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη και η εμπλοκή του 34χρονου ημεδαπού στην υπό έρευνα υπόθεση.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε χθες, 2 Ιουνίου 2017, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του 34χρονου σε περιοχή της Αλεξανδρούπολης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εσωτερικός σκληρός δίσκος και (2) φορητά μέσα αποθήκευσης (USB Flash Disks).
Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελία, ενώ τα κατασχεθέντα πειστήρια θα αποσταλούν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση.
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
· Τηλεφωνικά: 11188
· Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
· Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD
· Μέσω twitter: @CyberAlertGR
Η Ουγγαρία ανακάλεσε το καθεστώς του πρόσφυγα σε δύο φυγόδικους πρώην υπουργούς της Πολωνίας
23:32
Ινδονησία: Μαστίγωμα σε κοινή θέα η τιμωρία ζευγαριού για τα φιλιά σε βίντεο στο TikTok
23:20
Πυροσβεστική: 44 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο
23:15
Βάγια Νέστορα: Η πολιτική πόλωση, το «δεν σας φοβόμαστε» και τα ευρήματα που «δείχνουν» τους δράστες
23:11