ΕΛΛΑΔΑ

Η οικονομική κρίση στη συνάντηση Βαρθολομαίου - Ιερώνυμου (pics)

Η οικονομική κρίση στη συνάντηση Βαρθολομαίου - Ιερώνυμου (pics)
Για το CNN Greece/Χρήστος Μπόνης

Η οικονομική κρίση και η προστασία του περιβάλλοντος βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης 6 Ιουνίου στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

O Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας έφτασε στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών στις 8.30 το πρωί και η συνάντηση που είχε με τον Αρχιεπίσκοπο διήρκεσε μισή ώρα.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης μίλησε με τα πιο θερμά λόγια για την μεγάλη συνεισφορά της Εκκλησίας και προσωπικά του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου σε όλους όσοι δοκιμάζονται.

«Η Εκκλησία συμπαραστέκεται στον Ελληνικό λαό και στις ανάγκες που αντιμετωπίζει. Με τα λόγια σας και τα έργα σας ανακουφίζετε τον Ελληνικό λαό», είπε ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας απευθυνόμενος στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

O Οικουμενικός Πατριάρχης και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αναφέρθηκαν στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2016 στην Κρήτη, όπου είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν και να συζητήσουν (παρά τα ηχηρές απουσίες) οι ανά τον κόσμο Ορθόδοξες Εκκλησίες για μείζονα κοινωνικά και εκκλησιαστικά ζητήματα.

«Συμπορευθήκαμε στην Κρήτη και κάναμε υπό τις δεδομένες συνθήκες το καλύτερο δυνατό. Δυστυχώς μερικές εκκλησίες δεν θέλησαν την τελευταία στιγμή να συμπορευθούν μαζί μας, παρά τα όσα συμφωνήσαμε στη Γενεύη», είπε ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας και πρόσθεσε ότι την τελευταία στιγμή κάποιες εκκλησίες παλινώδησαν. Ο κ. Βαρθολομαίος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο που για την αμέριστη στήριξή της Εκκλησίας της Ελλάδος στη διοργάνωση της Πανορθόδοξης και οι δύο εκκλησιαστικοί ηγέτες συμφώνησαν ότι αποφάσεις της Πανορθόδοξης πρέπει να διαδοθούν σε όλο τον κόσμο.

«Η αγάπη μας και ο σεβασμός μας είναι συνεχής προς το Πατριαρχείο, αλλά και στη δική σας προσωπικότητα και στους συνεργάτες σας. Έρχεστε σε μια περίοδο που εμείς παλεύουμε αγωνιζόμαστε και με το λόγο και με την έμπρακτη βοήθεια των συνανθρώπων μας», είπε από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μίλησε στον Οικουμενικό Πατριάρχη και για την εκδήλωση που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του, το απόγευμα της Τετάρτης 7 Ιουνίου στο Πολεμικό Μουσείο για τις σχέσεις Εκκλησίας – Πολιτείας, με θέμα: «Αναθεώρηση του Συντάγματος και Εκκλησία της Ελλάδος –Συμβολή σε ένα ανοιχτό διάλογο».

Οι ευχές, τα δώρα και οι παροτρύνσεις στους δημοσιογράφους

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος προσέφερε στον Οικουμενικό Πατριάρχη μια ποιμαντορική ράβδο. Ο κ. Βαρθολομαίος από την πλευρά του δώρησε στον Αρχιεπίσκοπο έναν σταυρό ευλογίας και μια ράβδο. Έδωσε όμως και την ευχή του στον πρωτοσύγκελο της Αρχιεπισκοπής πατ. Συμεών Βολιώτη ώστε να γίνει σύντομα μητροπολίτης. Αξίζει να σημειωθεί ότι το βράδυ της Δευτέρας, ο Αρχιεπίσκοπος είχε ιδιωτικό γεύμα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη.

Επίσης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης εκτός από τις ευχές του στους δημοσιογράφους που καλύπτουν το εκκλησιαστικό ρεπορτάζ τους παρότρυνε να είναι δίκαιοι και αντικειμενικοί και έχουν ευθύνη απέναντι στην κοινωνία.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης βρίσκεται στην Ελλάδα από το βράδυ της Δευτέρας 5 Ιουνίου, προκειμένου να παραβρεθεί στις εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με θέμα: «Καθαρός Ασωπός - Από την ιδέα στην πράξη». Τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν αργά το μεσημέρι της Τρίτης 6 Ιουνίου 2017 στο Σχηματάρι, διοργανώνει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ο Δήμος Τανάγρας. Στην εκδηλώσεις αναμένεται να παραβρεθούν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ