ΕΛΛΑΔΑ

Τι κατέθεσε ο αδελφός του ιδιοκτήτη καφετέριας για το βράδυ της δολοφονίας Φύσσα

Τι κατέθεσε ο αδελφός του ιδιοκτήτη καφετέριας για το βράδυ της δολοφονίας Φύσσα
EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ

Αισθήματα δυσαρέσκειας και έκπληξης προκάλεσαν στην έδρα του δικαστηρίου στη δίκη της Χρυσής Αυγής οι απαντήσεις άγνοιας του μάρτυρα, αδελφού του ιδιοκτήτη της καφετέριας Κοράλλι όπου είχε πάει ο Π. Φύσσας με την παρέα του το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου 2013.

Ο μάρτυρας απαντούσε στις ερωτήσεις δικαστών και συνηγόρων λέγοντας είτε ότι δεν θυμάται είτε ότι δεν γνωρίζει, με την πρόεδρο Μαρία Λεπενιώτη να του επισημαίνει: "προκαλεί εντύπωση η θέση σας για ένα περιστατικό που συνέβη έξω από το μαγαζί σας και συνεχίσατε να κάνετε τη δουλειά σας. Σας άφηναν αδιάφορο όσα συνέβησαν έξω από το μαγαζί σας. Είναι εντυπωσιακό να μην ενδιαφέρεστε για το τι συνέβη".

Αντίστοιχη απορία προκάλεσε η στάση του μάρτυρα και στην εισαγγελέα, Αδαμαντία Οικονόμου.

Ειδικότερα, κατέθεσε πως το βράδυ εκείνο και λόγω της μετάδοσης του αγώνα Ολυμπιακός - Παρί Σεν Ζερμέν το μαγαζί ήταν γεμάτο. Είπε πως εντός της καφετέριας ο ίδιος δεν είδε κανέναν διαπληκτισμό ή λογομαχία, αλλά μετά το τέλος του αγώνα, όταν βγήκε για να πάει τα σκουπίδια στον κάδο, είδε την παρέα του μουσικού και τους ρώτησε τι συμβαίνει.

"Μου ήρθε ένας πανικός ένας φόβος... αυτό. Ήταν ακόμα έξω από το μαγαζί και ετοιμαζόταν να φύγει ένας θαμώνας που ήξερα ότι ήταν αστυνομικός. Πήγα και του είπα: δεν κάθεσαι λίγο μήπως γίνει κάτι; Φάνηκε διατεθειμένος να κάτσει και ηρέμησα και μπήκα στο μαγαζί... μέτα από λίγο διάστημα άκουσα μηχανάκια της ομάδας ΔΙΑΣ να περνάνε έξω από το μαγαζί. Η παρέα του Φύσσα είχε φύγει προς τα πάνω κι είχα ησυχάσει. Συνέχισα την δουλειά μου. Δεν είδα τίποτε. Ήμουν μέσα στο μαγαζί, μετά μάθαμε τι έγινε. Αργά το βράδυ, ήρθε ένας αστυνομικός και μας είπε ότι έγινε μια συμπλοκή κι έχουμε έναν τραυματία... Ζήτησε τον αδερφό μου για κατάθεση, μάλλον... πρέπει να είπε ότι απεβίωσε ο τραυματισμένος" κατέθεσε.

Σε ερώτηση της προέδρου αν γνωρίζει άλλες αξιόποινες πράξεις μελών της Χρυσής Αυγής, ο μάρτυρας απάντησε πως έχει ακούσει από τα ΜΜΕ "πως χτύπησαν λαθρομετανάστες. Όχι λαθρομετανάστες... μικροπωλητες αλλοδαπούς σε λαϊκή. Και ότι συγκρούονται ακροαριστεροί με ακροδεξιούς... Ξέρω και ότι κάποιος χτύπησε τον δήμαρχο στην Αθήνα".

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, η διαδικασια αναμένεται να συνεχιστεί με την καταθεση του αδελφού του μάρτυρα, ιδιοκτήτη της καφετέριας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ