ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαρές ελλείψεις προσωπικού στο ΕΚΑΒ της Χαλκιδικής

Σοβαρές ελλείψεις προσωπικού στο ΕΚΑΒ της Χαλκιδικής
Eurokinissi/ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Χωρίς 24ωρη κάλυψη από ασθενοφόρα είναι οι παραθεριστικές περιοχές της Χαλκιδικής, όπου ο πληθυσμός έχει αρχίσει να αυξάνεται λόγω του καλοκαιριού. Την ίδια ώρα, το ΕΚΑΒ καταβάλει αγωνιώδεις προσπάθειες για την κάλυψη των κενών.

Η διευθύντρια του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης, Χρυσή Ματσικούδη, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ σχετικά με τις κενές βάρδιες ασθενοφόρων που υπάρχουν στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας, παραδέχτηκε ότι δεν υπάρχει 24ωρη κάλυψη λόγω έλλειψης προσωπικού. Όπως δήλωσε η ίδια:

Προσπαθούμε να κάνουμε την κατανομή των ασθενοφόρων με τέτοιον τρόπο, ώστε στη Χαλκιδική κάθε περιοχή λίγο μεγάλη να είναι καλυμμένη, αλλά κάποιες φορές αυτό δεν είναι δυνατόν λόγω έλλειψης προσωπικού. Δεν είναι μόνο το Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας που έχει κενές βάρδιες. Αυτό είναι στην καλύτερη μοίρα απ΄ όλα. Από δω και πέρα θα έχουμε λίγο κόσμο από τους αδειούχους που πηγαίνουν και δουλεύουν εθελοντικά στις άδειές τους. Εκδηλώσανε πάρα πολλοί εργαζόμενοι ενδιαφέρον, όπως γίνεται κάθε χρόνο. Δηλαδή παίρνουν την άδειά τους οι εργαζόμενοι από την κεντρική βάση τους και πηγαίνουν και εργάζονται σε περιοχές όπου υπάρχουν ελλείψεις, σε νησιά, στη Χαλκιδική κλπ. Αρκεί οι τοπικοί άρχοντες εκείνα καλύψουν τη σίτιση και διαμονή.

«Μέχρι τώρα τα καταφέρναμε. Πιστεύω ότι και φέτος κάτι θα γίνει με τη Χαλκιδική. Θέλω να πιστεύω ότι τα βγάλουμε πέρα», καταλήγει στις δηλώσεις της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ