ΕΛΛΑΔΑ

Η κατάθεση που οδήγησε τους αστυνομικούς στην σπείρα των Κολομβιανών

Η κατάθεση που οδήγησε τους αστυνομικούς στην σπείρα των Κολομβιανών
EUROKINISSI/ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σε μόνιμο στόχο, σκόπευαν να μετατρέψουν τα νοσοκομεία της χώρας μας η συμμορία των Kολομβιανών οι οποίοι θα έρχονταν στην Ελλάδα για να κλέβουν όποτε ήθελαν νοσοκομειακό υλικό και θα έφευγαν ξανά αφού δεν θα τους είχε ταυτοποιήσει κανείς.

Οι αστυνομικοί όμως της ασφάλειας Βόλου έβαλαν τέλος στη δράση τους όταν η συμμορία χτύπησε και το νοσοκομείο της περιοχής τους.

Όχι μόνο κατάφεραν να εντοπίσουν κάμερα που τους είχε καταγράψει αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι βρήκαν βιντεοληπτικό υλικό το οποίο είχε καταγράψει το νοικιασμένο αυτοκίνητο με το οποίο οι δράστες είχαν πάει από την Αθήνα στο Βόλο.

Οι τοπικοί αστυνομικοί πήραν το υλικό και εξέτασαν ένα προς ένα όλα τα ΙΧ αυτοκίνητα που φαινόταν στο υλικό με γνώμονα την ώρα που είχε γίνει η διάρρηξη στο νοσοκομείο. Χαρακτηριστικά εξέτασαν περισσότερα από 100 αυτοκίνητα και μάλιστα κάποια από αυτά ήταν επίσης νοικιασμένα. Καλούσαν στο τμήμα ασφάλειας Βόλου τους οδηγούς και ζητούσαν εξηγήσεις για την παρουσία τους στο χώρο και τελικά κατάφεραν να καταλήξουν στο ΙΧ των δραστών. Η πινακίδα κυκλοφορίας παρέπεμπε ξεκάθαρα στο γραφείο ενοικιάσεων και από εκεί ήταν εύκολο να βρεθούν τα στοιχεία.

Στις κάμερες που έψαξαν όμως εντόπισαν όχι μόνο τα δυο άτομα που ήταν μέσα στο νοσοκομείο την ώρα της διαρρήξεις αλλά και τον τρίτο συνεργό τους που φρόντισε να μην εμφανιστεί καθόλου στο χώρο του νοσοκομείου.

Τα χαρακτηριστικά του ενός από τους δράστες τα είχε περιγράψει με λεπτομέρεια ο υπάλληλος σεκιούριτι που βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο μαζί του.

Μάλιστα όπως αποδείχτηκε η παρατηρητικότητα του ήταν αυτή που βοήθησε.

Σύμφωνα με πληροφορίες είπε στους αστυνομικούς. " Περνούσα πάνω κάτω το διάδρομο του νοσοκομείου κάνοντας περιπολία. Ξαφνικά είδα έναν άνδρα να κάθεται σε μια από τις καρέκλες και όταν πέρασα από μπροστά του έσκυψε το κεφάλι του δήθεν για να δέσει τα κορδόνια των παπουτσιών του... Όταν ξαναπέρασα από το ίδιο σημείο έκανε και πάλι την ίδια κίνηση και ήταν πια ξεκάθαρο ότι δεν ήθελε να δω το πρόσωπο του. Τον ρώτησα τι περιμένει και προσποιήθηκε τον ασθενή λέγοντας μου " "Doctor Doctor "....

Οι αστυνομικοί του Βόλου εκμεταλλεύτηκαν αυτή τη κατάθεση και όταν έδειξαν φωτογραφίες των υπόπτων στον σεκιούριτι εκείνος τον αναγνώρισε αμέσως.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ