ΕΛΛΑΔΑ

Πύργος: Εξαρθρώθηκε πολυμελής σπείρα που διακινούσε ποσότητες κοκαΐνης και κάνναβης

Πύργος: Εξαρθρώθηκε πολυμελής σπείρα που διακινούσε ποσότητες κοκαΐνης και κάνναβης
EUROKINISSI/φωτογραφία αρχείου

Ποσότητες κοκαΐνης και κάνναβης διακινούσε το τελευταίο εξάμηνο στην Ηλεία πολυμελής σπείρα, η οποία εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν σε διάφορες περιοχές της Αμαλιάδας και της Αθήνας, δύο 22χρονους, δυο 26χρονους και έξι ακόμα άτομα, ηλικίας 24, 25, 28, 33, 38 και 40 ετών αντίστοιχα, όλοι υπήκοοι Αλβανίας, καθώς και έναν 30χρονο Έλληνα.

Επίσης, σύμφωνα με την Αστυνομία, έχουν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία του 32χρονου αρχηγού της σπείρας, ο οποίος είναι υπήκοος Αλβανίας και βρίσκεται στη χώρα του, ενώ αναζητούνται ακόμα δύο άτομα, που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Όσον αφορά στον τρόπο της δράσης των μελών της σπείρας, ο 32χρονος αρχηγός είχε ορίσει υπεύθυνο στην Ελλάδα τον 24χρονο αδερφό του, ο οποίος και προμηθευόταν ποσότητες κοκαΐνης και κάνναβης, ενώ στη συνέχεια διέθετε τις ποσότητες αυτές στα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης, με σκοπό την διακίνηση.

Η μεταφορά της κοκαΐνης γινόταν από τον 33χρονο, ο οποίος την μετέφερε τμηματικά με ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο από την Αθήνα στην Ηλεία, όπου την παρελάμβανε ο 24χρονος, ενώ την διακίνηση της κάνναβης την είχαν αναλάβει ο 28χρονος και ο 22χρονος.

Ακόμη, όπως προέκυψε από τις έρευνες των αστυνομικών, ο 24χρονος συγκέντρωνε τα χρήματα από τη διακίνηση των ναρκωτικών και τα παρέδιδε σε ομοεθνή του, που αναζητείται, ο οποίος με την σειρά του τα μετέφερε με αυτοκίνητο στον αρχηγό της σπείρας, στην Αλβανία.

Σε ό,τι αφορά τον 30χρονο Έλληνα, αυτός, σύμφωνα με την Αστυνομία, εργαζόταν ως διανομέας και μετέφερε τις ναρκωτικές ουσίες με το δίκυκλο που εκτελούσε τις παραγγελίες, προκειμένου να μην κινήσει τις υποψίες των αστυνομικών.

Ακόμη, σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, τα μέλη της σπείρας λάμβαναν ιδιαίτερες προφυλάξεις, ώστε να μην εντοπιστούν από την Αστυνομία.

Ειδικότερα, κατά την διάρκεια των τηλεφωνικών τους συνομιλιών, χρησιμοποιούσαν κωδικοποιημένη φρασεολογία και συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας, δηλωμένες σε τρίτα άτομα, ενώ οι επικοινωνίες τους για τον καθορισμό των λεπτομερειών, σχετικά με την διακίνηση, γίνονταν μέσω σελίδων κοινωνικής δικτύωσης.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε σπίτια στην Αμαλιάδα και στην Αθήνα βρέθηκαν μεταξύ άλλων 11 γραμμάρια κοκαΐνης, 56 γραμμάρια κάνναβης, 450 γραμμάρια λαθραίου καπνού, τρεις ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, μία υδραυλική πρέσα, που χρησιμοποιείτο για την επεξεργασία και την συσκευασία κοκαΐνης, 21 κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 2.680 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας, ενώ το τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου συνεχίζει τις έρευνες για την υπόθεση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ