ΕΛΛΑΔΑ

Μενίδι: Εντόπισαν κάλυκες σε σπίτια κοντά στο σχολείο που έπεσε νεκρός ο 11χρονος

Μενίδι: Εντόπισαν κάλυκες σε σπίτια κοντά στο σχολείο που έπεσε νεκρός ο 11χρονος

Σοκαρισμένο το πανελλήνιο παρακολουθεί τις εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου του 11χρονου μαθητή, ο οποίος έχασε την ζωή του από «αδέσποτη» σφαίρα κατά την διάρκεια σχολικής γιορτής στο Μενίδι. Η αστυνομία συνεχίζει το ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των υπευθύνων, την ώρα που νέα στοιχεία από τις έρευνες της έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Συγκεκριμένα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι Αρχές βρήκαν δεκάδες κάλυκες στις αυλές δύο σπιτιών στο Μενίδι. Οι κάλυκες ελέγχονται, όπως όμως και το βλήμα που βρέθηκε στο κρανίο του άτυχου 10χρονου παιδιού από τον ιατροδικαστή.

Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για βλήμα 9 mm, ενώ η κάθετη φορά της σφαίρας, που εντοπίστηκε στο επάνω μέρος του κεφαλιού του παιδιού, δείχνει πως δεν πρόκειται για σκόπιμη ενέργεια, αλλά τυχαίο περιστατικό.

Ανθρωποκυνηγητό από την αστυνομία

Οι Αρχές έχουν βάλει στο επίκεντρο των ερευνών τους τα τηλεφωνήματα που δέχτηκε το κέντρο της άμεσης δράσης αργά το βράδυ της Πέμπτης και τα οποία κατήγγειλαν αλλεπάλληλους πυροβολισμούς κοντά στο σχολείο του 10χρονος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κάτοικοι που είχαν πάρει τηλέφωνο για να παραπονεθούν για τους πυροβολισμούς είχαν αναφέρει ότι το πιθανότερο ήταν να προέρχονταν από έναν καταυλισμό Ρομά που υπάρχει στην περιοχή.

Οι αστυνομικοί κάνουν εκτεταμένες έρευνες στους δυο καταυλισμούς που υπάρχουν κοντά στο σχολείο αλλά και σε σπίτια που βρίσκονται σε διπλανούς δρόμους, όπου και τελικώς εντοπίστηκαν οι κάλυκες.

IMG 0702

Το χρονικό

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες ο μικρός Μάριος, φώναξε στη μαμά του, η οποία είναι δασκάλα στο συγκεκριμένο σχολείο, ότι «δεν νιώθει καλά» και αμέσως μετά έπεσε αναίσθητος. Γονείς και δάσκαλοι έπεσαν πάνω του και προσπάθησαν να το συνεφέρουν, ματαίως όμως.

Όπως δήλωσε πατέρας παιδιού που φοιτά στο σχολείο «έτρεχαν αίματα καθώς είχε χτυπήσει στο κεφάλι. Προσπαθήσαμε να το επαναφέρουμε». Οι σκηνές που διαδραματίστηκαν ήταν ιδιαίτερα δραματικές καθώς τα μικρά παιδιά έκλαιγαν και οι γονείς τα απομάκρυναν.

astynomia

Από το περιβάλλον της οικογένειας σημειώνεται πως «το ασθενοφόρο άργησε 25 λεπτά να έρθει και δεν υπήρχε γιατρός κατά τη διάρκεια της σχολικής εκδήλωσης».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής, Κώστας Καρυωτάκης, ανέφερε – πριν αποκαλυφθεί πως ο μικρός δέχθηκε σφαίρα στο κεφάλι, «ήμουν αυτόπτης μάρτυρας, είδα το παιδί να πέφτει. Αισθάνθηκε μια αδιαθεσία. Έπεσε στο προαύλιο. Άμεσα ενημερώθηκε η αστυνομία. Στο Παίδων διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Εκεί που καθόταν με τους συμμαθητές του έπεσε».

Η ανακοίνωση του Παίδων

Το Παίδων «Αγία Σοφία», όπου διεκομίσθη το παιδί μετά τον τραυματισμό του, με ανακοίνωσή του έδωσε λεπτομέρειες για την κατάσταση του 10χρονου όταν έφτασε στο νοσοκομείο.

Ο ασθενής έφτασε «διασωληνωμένος και άσφυγμος», αναφέρεται στην ανακοίνωση, ενώ οι γιατροί προσπάθησαν επί 50 λεπτά να τον ανανήψουν.

«Ο χρόνος κατά τον οποίο το παιδί παρέμεινε στην αίθουσα ανάνηψης των Επειγόντων Εξωτερικών Ιατρείων αναλώθηκε αποκλειστικά στη προσπάθεια ανάνηψης και όχι στη διερεύνηση αιτίας θανάτου, η οποία αποτελεί αντικείμενο έρευνας από Ιατροδικαστή, όπου και παραπέμφθηκε».

paidon copy

Τι είπε στο CNN Greece o ιατροδικαστής Νίκος Καλογριάς

Ο ιατροδικαστής Νίκος Καλογριάς επιβεβαίωσε στο CNN Greece ότι το παιδί δέχθηκε σφαίρα στο κεφάλι και τόνισε:

«Το παιδί μεταφέρθηκε από το σχολείο ως λιποθυμικό επεισόδιο. Προφανώς δεν είχαν καταλάβει στην αρχή. Στην νεκροτομή βρέθηκε ένα τραύμα στο κεφάλι και μία βολίδα στην κρανιακή κοιλότητα».

[asset type="embed" class="" title="Καλογριας " id="19275"

ΔΗΜΟΦΙΛΗ