Λευκάδα: «Χάθηκε» η παραλία των Εγκρεμνών μετά το σεισμό
«Εξαφανισμένη» είναι μετά τον σεισμό των 6,1 ρίχτερ στη Λευκάδα η φημισμένη παραλία Εγκρεμνοί λόγω των κατολισθήσεων που προκλήθηκαν.
Η αποκόλληση των βράχων που ήρθε ως αποτέλεσμα της ισχυρής δόνησης είχε ως συνέπεια την πτώση τους στη θάλασσα, με τέτοιο τρόπο ώστε να καλύψουν ολόκληρη την παραλία, που έχει πια σχεδόν «εξαφανιστεί».
Αλλά η σκάλα με τα 350 σκαλοπάτια που οδηγούσε στην παραλία έχει υποστεί σοβαρές ζημιές.
Όπως είπε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Β. Λέκκας σε χθεσινή συνεδρίαση του διευρυμένου οργάνου πολιτικής προστασίας, στον παράκτιο χώρο, στους Εγκρεμνούς «δεν υπάρχει πια παραλία, δεν υπάρχουν παράκτιες αποθέσεις», ενώ τόνισε πως πλέον «έχει αλλάξει φυσιογνωμία ο χώρος με μεγάλες κατολισθήσεις» και «κατακερματισμένα πετρώματα».
Εξήγησε ότι «δυνατότητα ανθρώπινης παρέμβασης δεν υπάρχει», πιστεύει όμως ότι μέσα από τις φυσικές διεργασίες, τον χειμώνα και την άνοιξη, να γίνει ξανά παραλία.
Το 2013 και το 2014 το CNN είχε αναδείξει την παραλία ως την 24η καλύτερη σε όλο τον κόσμο, η καλύτερη θέση που δόθηκε σε ελληνική παραλία στο εν λόγω αφιέρωμα.
Ώρες κοινής ησυχίας: Τέλος στον θόρυβο, τη μουσική και τις φωνές από τις 22:00 - Τι να προσέχετε
00:30
Με εκατοντάδες κλειστά σχολεία θα ξεκινήσει η εβδομάδα στη Γαλλία - Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις
23:59
Απειλές δέχεται η γυναίκα που βρίσκεται στο επίκεντρο της υπόθεσης βιασμού στο πανεπιστήμιο Κορνέλ
23:49
Αδιαπέραστο το τείχος της Εθνικής: Δεν έχασε ούτε από τη Γερμανία και παραμένει στην κορυφή
23:40