ΕΛΛΑΔΑ

Μενίδι: Ελεύθερος με τριετή αναστολή ο 23χρονος Ρομά για τους άσκοπους πυροβολισμούς (pics)

Μενίδι: Ελεύθερος με τριετή αναστολή ο 23χρονος Ρομά για τους άσκοπους πυροβολισμούς (pics)
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

Ελεύθερος αφέθηκε ο 23χρονος Ρομά, ο οποίος καταδικάστηκε σε 40 μήνες φυλάκιση από το Β' Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών για άσκοπους πυροβολισμούς την ημέρα που έχασε τη ζωή του ο 11χρονος μαθητής στο Μενίδι.

 

Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο έκανε δεκτό το αίτημά του νεαρού για τριετή αναστολή εκτέλεσης της ποινής που του επιβλήθηκε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό πρακτορείο.

Λίγο νωρίτερα, ο συνήγορός του Γιάννης Γλύκας, είχε αποσύρει το αίτημα εξαίρεσης κατά της έδρας του δικαστηρίου, θεωρώντας πως η ποινή αλλά και αρχική άρνηση του δικαστηρίου να δώσει αναστολή είναι συνέπεια του κλίματος που έχει διαμορφωθεί μετά το τραγικό περιστατικό.

4156875

EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Ο 23χρονος ομολόγησε στις Αρχές ότι πυροβόλησε με καραμπίνα, σημειώνοντας στην απολογία του πως πυροβόλησε μια δυο φορές κατά τη διάρκεια οικογενειακού γλεντιού, ωστόσο αρνήθηκε την οποιαδήποτε σχέση με το θάνατο του 11χρονου, στο Μενίδι.

Την ίδια ώρα, οι κάτοικοι του Μενιδίου προγραμματίζουν νέα συγκέντρωση για σήμερα Δευτέρα, στις 19:00.

Οι έρευνες για τον θανάσιμο τραυματισμό του μικρού μαθητή συνεχίζονται με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα να σημειώνει πως η σφαίρα που προκάλεσε τον θάνατο του 11χρονου Μάριου ερρίφθη από πιστόλι των 9 χιλιοστών. «Ξέρουμε ότι ο πυροβολισμός, η βολίδα αυτή προήλθε από κάποιο πιστόλι 9 χιλιοστών και ψάχνουμε από εκεί και πέρα να δούμε ποιος πυροβόλησε. Η έρευνα συνεχίζεται, κάποια πράγματα είναι σε εξέλιξη. Δεν έχει βρεθεί το όπλο. Από ό,τι λένε οι αστυνομικοί δεν είναι καραμπίνα, είναι πιστόλι» ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στον Real Fm.

Παράλληλα ο υπουργός τάχθηκε υπέρ της αλλαγής του νομικού καθεστώτος που αφορά στην παράνομη οπλοχρησία και πρότεινε «αυστηρότερα μέτρα σε ότι αφορά την παράνομη οπλοχρησία και τις μπαλωθιές».

«Να ληφθούν τα αυστηρότερα μέτρα και να υπάρξει και κοινωνική κατακραυγή που χρειάζεται να υπάρξει και όχι ανοχή» υπογράμμισε.

4122010

(Πηγή: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Αναφορικά με τις αντιδράσεις των κατοίκων του Μενιδίου και ερωτηθείς για τα επεισόδια που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στην περιοχή σημείωσε:

Ευτυχώς οι ψύχραιμοι άνθρωποι στην περιοχή είναι περισσότεροι από αυτούς που σκέφτονται εν θερμώ. Πιστεύω ότι θα εκτονωθεί η κατάσταση, όμως η αστυνομία βρίσκεται σε επιφυλακή στην περιοχή για να αποφευχθούν αντιδικίες και περιστατικά άλλα που δεν θέλουμε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ