ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός Μυτιλήνη: σε σκηνές και ξενοδοχεία οι σεισμοπαθείς (aud)

Σεισμός Μυτιλήνη: σε σκηνές και ξενοδοχεία οι σεισμοπαθείς (aud)
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολλά σπίτια σε Μυτιλήνη, άλλες πόλεις και χωριά του νησιού που χτυπήθηκε από τον εγκέλαδο έχουν υποστεί ρωγμές. Οι πιο σοβαρές υλικές ζημιές έχουν καταγραφεί στη Βρίσα -όπου έχουν καταρρεύσει αρκετές παλιές κατοικίες- και στο Πλωμάρι.

Το οδικό δίκτυο έχει υποστεί ζημιές καθώς από τον ισχυρό σεισμό σημειώθηκαν κατολισθήσεις.

«Είμαστε μπροστά σε μια μεγάλη καταστροφή. Πρωτεύον ζήτημα είναι η περίθαλψη των τραυματιών και η υποστήριξη των ανθρώπων. Το φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη και εμείς βρισκόμαστε στον ύψιστο βαθμό της κινητοποίησης» λέει στο CNN Greece η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, στα Βρίσα των 800 κατοίκων όλα τα παλιά κτίσματα -δηλαδή το μισό χωριό- είτε έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές είτε έχουν γκρεμιστεί. Μεταξύ των κατεστραμμένων κτιρίων είναι και το παλιό σχολείο του χωριού.

Η περιφέρεια σε συνεργασία με τον στρατό σε μια προσπάθεια να μεταφέρει τους κατοίκους σε ασφαλές σημείο, στήνει σκηνές στο γήπεδο του Πολιχνίτου ενώ ο Δήμος ανοίγει δωμάτια σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια στην τουριστική περιοχή των Βατερών.

«Αυτή την στιγμή το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στο νότιο τμήμα του νησιού και ιδίως στο χωριό της Βρίσας. Η εικόνα που έχουμε μέχρι στιγμής είναι για δέκα τραυματίες. Ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία να τοποθετηθούν σκηνές στο γήπεδο του Πολιχνίτου, του διπλανού χωριού προκειμένου να μπορούν να διανυκτερεύσουν οι κάτοικοι» δηλώνει η Χριστιάνα Καλογήρου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ