ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Σε δημόσια χρήση το πρώην στρατόπεδο «Κόδρα» στην Καλαμαριά

Θεσσαλονίκη: Σε δημόσια χρήση το πρώην στρατόπεδο «Κόδρα» στην Καλαμαριά
google maps

Την απόδοση σε δημόσια χρήση του πρώην στρατοπέδου "Κόδρα" στην Καλαμαριά, με σκοπό τη δημιουργία ενός υπερτοπικού πάρκου πολλαπλών χρήσεων, για όλη τη Θεσσαλονίκη, ανακοίνωσε ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης, στη διάρκεια εκδήλωσης που οργάνωσε η Ριζοσπαστική Ενωτική Δημοτική Κίνηση Καλαμαριάς.

"Με τη δημιουργία του πάρκου θα αναβαθμιστεί συνολικά η πόλη της Θεσσαλονίκης", είπε ο υπουργός και σημείωσε ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο θα αρχίσουν και οι διαδικασίες ανάπλασης του χώρου, καθώς θα έχει γίνει η προγραμματική σύμβαση για την παραχώρηση κυρίως στον Δήμο.

Η απόδοση του πρώην στρατοπέδου Κόδρα στην Ανατολική Θεσσαλονίκη έρχεται μετά την απόδοση του πρώην στρατοπέδου "Παύλου Μελά" στη Δυτική Θεσσαλονίκη, το οποίο είχαν επισκεφθεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος και ικανοποιεί ένα αίτημα πολλών χρόνων του Δήμου και των φορέων της Καλαμαριάς, όπως μεταδίδει το αθηναϊκό πρακτορείο.

"Από χώρος εγκατάλειψης που είναι σήμερα θα μετατραπεί σε χώρο ανάσα για όλη τη Θεσσαλονίκη", είπε ο Μανώλης Λαμτζίδης, επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης, που οργάνωσε την εκδήλωση, και συνέχισε: "Εμείς απλώνουμε το χέρι στη σημερινή δημοτική αρχή, δεν λειτουργούμε ανταγωνιστικά και θέλουμε να προωθήσουμε από κοινού τα συμφέροντα των πολιτών της Καλαμαριάς".

"Ευτύχημα" χαρακτήρισε την απόδοση του πρώην στρατοπέδου ο αντιδήμαρχος Καλαμαριάς Παναγιώτης Θεοδοσιάδης και εξέφρασε ικανοποίηση για τη βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αυτή την απόφαση για την αξιοποίηση του χώρου με αυτόν τον τρόπο.

Η εκδήλωση στο πρώην στρατόπεδο "Κόδρα" ήταν αφιερωμένη στον Μένιο Αλεξιάδη, αγωνιστή της Αριστεράς και πρώην δήμαρχο Καλαμαριάς που πέθανε χωρίς να προλάβει να δει να γίνεται πράξη το όραμά του, δηλαδή να δοθεί ο εν λόγω χώρος στους πολίτες. Ο ίδιος σχεδίαζε να φυτέψει δένδρα και στη μνήμη του ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης φύτεψε συμβολικά μία καστανιά.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο γιος του Μένιου Αλεξιάδη, Κώστας, και εκπρόσωποι φορέων.

Παραβρέθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Τριαντάφυλλος Μηταφίδης και Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι τοπικών φορέων και η επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου στην Θεσσαλονίκη, Κατερίνα Νοτοπούλου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ