ΕΛΛΑΔΑ

Οι Ρoμά για τον θάνατο του μικρού Μάριου

Οι Ρoμά για τον θάνατο του μικρού Μάριου
eurokinissi / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Την οργή και τη θλίψη της για το θάνατο του 11χρονου Μάριου στο Μενίδι εκφράζει σε ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά «ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ», ζητώντας παράλληλα τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Αναφερόμενη σε «λανθασμένες πολιτικές», οι οποίες δεν προώθησαν την ένταξη και την κοινωνική ενσωμάτωση, προσθέτει, πως ζητά από τις αρχές να καθίσουν και να σχεδιάσουν από κοινού «τις ορθές πολιτικές για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από την γκετοποίηση κοινοτήτων των Ελλήνων Ρομά».

Η ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας έχει ως εξής:

«Οργή και θλίψη για το θάνατο του 11χρονου Μάριου στο Μενίδι

Η απώλεια και μάλιστα με αυτό τον τρόπο, ενός 11χρονου παιδιού, είναι πράξη αποτρόπαια. Θα μπορούσε να είναι το παιδί του κάθε ανθρώπου στη γη. Η Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά «ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ» εκφράζει τα πιο αληθινά συλλυπητήριά της στην οικογένεια του μικρού Μάριου για τον άδικο χαμό του.

Ζητάμε να χυθεί άπλετο φως στις συνθήκες κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα αυτό το γεγονός με αλήθεια, αντικειμενικότητα και έχοντας εμπιστοσύνη στην Ελληνική Αστυνομία και την Ελληνική Δικαιοσύνη.

Υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα παραβατικότητας με όλα τα γκέτο σε όλες τις πρωτεύουσες του πλανήτη. Οι λανθασμένες πολιτικές δεν απέφεραν κανένα αποτέλεσμα, όσον αφορά την πρόοδο ένταξης και κοινωνικής ενσωμάτωσης, ενώ κατασπαταλήθηκε και «βανδαλίστηκε» άσκοπα δημόσιο χρήμα, που στόχευε στην υλοποίηση των ευρωπαϊκών πολιτικών εδώ και δεκαετίες.

Δεν σταματήσαμε ούτε στιγμή στην 6μηνη διαδρομή μας, να ζητάμε επίσημα από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, την Ειδική Γραμματεία καθώς και την Ελληνική Αστυνομία, να καθίσουμε όλοι μαζί σ' ένα τραπέζι και να σχεδιάσουμε τις ορθές πολιτικές για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από την γκετοποίηση των κοινοτήτων των Ελλήνων Ρομά.

Η «ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ», ως το αντιπροσωπευτικότερο όργανο εκπροσώπησης των Ελλήνων Ρομά, ξεκαθαρίζει, πως είναι μέρος της λύσης του προβλήματος, και όχι μέρος του προβλήματος. Χρειάζεται αυτές τις κρίσιμες ώρες ψυχραιμία, λογική και επιτέλους να δούμε το πρόβλημα όλοι μαζί, κατάματα στη ρίζα του. Οι ώρες αυτές θέλουν υπευθυνότητα από όλες τις πλευρές. Πρέπει όλοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ