Πάνω από όλα μας ενδιαφέρει η ασφάλεια, λέει ο δήμαρχος Λευκάδας
Το μέτωπο της ασφάλειας και της προστασίας της ανθρώπινης ζωής αποτελεί προτεραιότητα για τον δήμο της Λευκάδας όπως ανέφερε ο δήμαρχος του νησιού, Κώστας Δρακονταειδής μιλώντας στο CNN Greece.
Ο κ. Δρακονταειδής επισήμανε ότι η πλήρης αποκατάσταση του οδικού δικτύου μαζί με την διασφάλιση της ασφάλειας από καταπτώσεις βρίσκεται στην κορυφή της ενδιαφέροντος των τοπικών αρχών, την επομένη του μεγάλου σεισμού, μαζί με την αρωγή στους πληγέντες αναφορικά με την εξυπηρέτηση των καθημερινών τους αναγκών.
Σχετικά με το Πόρτο Κατσίκι, ο δήμαρχος τόνισε ότι οι βλάβες που έχει υποστεί η παραλία είναι πολύ μικρότερες σε σχέση με το μέγεθος της παραλίας καθώς από πέρυσι το καλοκαίρι αυτή είχε χωριστεί σε ζώνες επικινδυνότητας, σχεδιασμός που όπως είπε λειτούργησε δεδομένου ότι οι καταπτώσεις έγιναν σε ζώνες που είχαν επιβληθεί απαγορεύσεις.
Για τους Εγκρεμνούς, τόνισε ότι ασπάζεται τη γνώμη των επιστημόνων σύμφωνα με την οποία δεν σημειώθηκε κατάπτωση βράχων αλλά υλικού που εύκολα αποκαθίσταται μέσα από τη φυσική διαδικασία. Επισήμανε ότι το μυστικό των παραλιών αυτών "είναι οι σεισμοί και οι καταπτώσεις", έτσι δηλαδή έχουν μορφοποιηθεί. Για το εάν θα υπάρξει τεχνητή παρέμβαση για αποκατάσταση της πρόσβασης, διασαφήνισε ότι χρειάζεται να καταλαγιάσει το φαινόμενο ώστε να προωθηθεί η σχετική διαδικασία -εφόσον απαιτηθεί- με ασφάλεια.
Πέταξαν αυγά στον Έντι Ράμα στη Νέα Υόρκη - «Υστερικές κότες» απαντά ο Αλβανός πρωθυπουργός
20:55
Ανακοινώθηκαν δύο ακόμη συναντήσεις Τραμπ - Σι μέχρι τα Χριστούγεννα
20:45
Ενοίκιο: Σε ποιους πιστώθηκε μία επιστροφή αντί για δύο και γιατί - Τι να κάνουν όσοι δεν την έλαβαν
20:34
Σύσκεψη στο Υπουργείο Ναυτιλίας για την αποτροπή ρύπανσης από το οχηματαγωγό πλοίο στη Μύκονο
20:22