Μόλις ένας στους πέντε αναπληρωτές καθηγητές θα μπει στην σχολική αίθουσα την ερχόμενη χρονιά
Περίπου 112.000 αναπληρωτές καθηγητές έκαναν αίτηση φέτος για να διεκδικήσουν τις 20–21.000 θέσεις που θα δοθούν την ερχόμενη χρονιά στην εκπαίδευση, σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν από το υπουργείο Παιδείας.
Αυτό σημαίνει ότι μόλις ένας στους πέντε αναπληρωτές θα προσληφθούν.
Τα περισσότερα κενά καταγράφονται στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, ενώ βάσει των μέχρι στιγμής δεσμεύσεων του υπουργείου, ο αριθμός των αναπληρωτών στα σχολεία ειδικής αγωγής θα αυξηθεί κατά 1.500. Όσον αφορά τις προσλήψεις στην ειδική αγωγή, κυμαίνονται περίπου στις 9.000.
Οι προθεσμίες για τους αναπληρωτές καθηγητές, τις εγγραφές των μαθητών και τις επιλογές των μαθημάτων στις τάξεις του Λυκείου "κλειδώνουν" από τον Ιούνιο, ώστε να είναι γνωστά τα τμήματα που θα δημιουργηθούν από την ερχόμενη σχολική χρονιά.
Στόχος πάντως του υπουργείου είναι να έχει εικόνα για τις ελλείψεις στα σχολεία έως τα μέσα του μήνα προκειμένου να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες.
Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία: Τέλος χρόνου για την υποβολή αιτήσεων για προσλήψεις αναπληρωτών
06:00
Πότε τίθεται σε ισχύ η νέα ρύθμιση για την προστασία πρώτης κατοικίας - Τι αλλάζει
05:00
ΦΠΑ: Πώς θα λειτουργήσει η διπλή παρέμβαση στα ακίνητα - Ποιοι και πόσο κερδίζουν
04:00
Πότε ξεκινούν οι συντάξεις Σεπτεμβρίου - Αναλυτικά οι ημερομηνίες καταβολής τους
03:00