ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός Μυτιλήνη: Κλειστά τα σχολεία - Τι θα γίνει με τις Πανελλήνιες Εξετάσεις

Σεισμός Μυτιλήνη: Κλειστά τα σχολεία - Τι θα γίνει με τις Πανελλήνιες Εξετάσεις
EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΟΥΓΓΟΣ

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί σε Μυτιλήνη, λόγω του Εγκέλαδου που χτύπησε τα νησιά του βορείου Αιγαίου το μεσημέρι της Δευτέρας.

Συγκεκριμένα, για προληπτικούς λόγους όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Μυτιλήνη, καθώς και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, θα παραμείνουν κλειστά και την Πέμπτη 15 Ιουνίου, σύμφωνα με απόφαση του δημάρχου Σπύρου Γαληνού.

Πανελλήνιες Εξετάσεις...

Την αναβολή των πανελληνίων εξετάσεων μέχρι νεωτέρας αποφάσισε το υπουργείο Παιδείας για την Μυτιλήνη, μετά τον καταστροφικό σεισμό των 6,1 ρίχτερ που συγκλόνισε το νησί του βορείου Αιγαίου.

To υπουργείο Παιδείας με ανακοίνωσή του επισημαίνει πως συνυπολόγισε την κήρυξη της Μυτιλήνης σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης, τις ιδιαίτερες συνθήκες που προέκυψαν, λόγω της σεισμικής δραστηριότητας, την αναβολή των Πανελλαδικών εξετάσεων στα ΕΠΑΛ στις 13-6-2017, στα ΓΕΛ της Μυτιλήνης, Χίου Οινουσσών και Ψαρρών στις 14-6-2017 βάσει απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων, καθώς και την καταλληλότητα των εξεταστικών κέντρων της Χίου που διαπιστώθηκε κατόπιν αυτοψίας σύμφωνα με το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 20108/13-6-2017 έγγραφο του Δήμου Χίου.

Οι εξετάσεις στα υπόλοιπα εξεταστικά κέντρα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, δηλαδή, αυτά της Λήμνου, Αγίου Ευστρατίου, Χίου, Οινουσσών και Ψαρρών συνεχίζονται κανονικά από αύριο Πέμπτη 15-6-2017.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, το χρονοδιάγραμμα επανάληψης των Πανελλαδικών Εξετάσεων των μαθημάτων που δεν πραγματοποιήθηκαν θα ανακοινωθεί το συντομότερο δυνατό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ