ΕΛΛΑΔΑ

Ξανά στους δρόμους οι κάτοικοι στο Μενίδι

Ξανά στους δρόμους οι κάτοικοι στο Μενίδι

Νέα συγκέντρωση και πορεία πραγματοποιούν αυτή την ώρα οι κάτοικοι στο Μενίδι, έπειτα από τον τραγικό θάνατο του 11χρονου Μάριου από αδέσποτη σφαίρα κατά τη διάρκεια σχολικής γιορτής. Ενδεικτικό της τεταμένης κατάστασης είναι πως οι κάτοικοι του Μενιδίου έκλεισαν το ρεύμα της Αττικής Οδού προς Μαρκόπουλο για περίπου μισή ώρα, προκαλώντας έντονο κυκλοφοριακό χάος στο ύψος της Λεωφόρου Δημοκρατίας. 

Ο δήμαρχος Αχαρνών Γιάννης Κασσαβός ενημέρωσε τους κατοίκους για τη δέσμη μέτρων που θα λάβει η ΕΛΑΣ, η οποία αποφασίστηκε κατά τη συνάντηση των αρμόδιων φορέων στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Κατά την πορεία οι συγκεντρωμένοι χωρίστηκαν στα δύο, καθώς οι μισοί πήγαν στο σχολείο και οι υπόλοιποι κατευθύνθηκαν στον καταυλισμό των Ρομά. Οι κάτοικοι που επέλεξαν να μεταβούν στον καταυλισμό, τελικά δεν τα κατάφεραν, καθώς άντρες των ΜΑΤ και κλούβες τους ανέκοψαν την πορεία.

Ωστόσο, σε αντίθεση με τις άλλες φορές δεν υπήρξε ένταση, αφού οι κάτοικοι αποφάσισαν να κατευθυνθούν προς τη Λεωφόρο Δημοκρατίας όπου υπάρχει άλλος καταυλισμός Ρομά. Την τελευταία στιγμή οι κάτοικοι αιφνιδίασαν τις αστυνομικές αρχές και κατάφεραν να μπουν στην Αττική οδό και να διακόψουν την κυκλοφορία για περίπου μισή ώρα.

IMG 1021
1Untitled

IMG 1005
IMG 1010

Κατά τη διάρκεια της πορείας των κατοίκων, οι αστυνομικοί προχώρησαν στην προσαγωγή ενός ατόμου που καταφέρθηκε κατά των αστυνομικών δυνάμεων.

Μάλιστα, οι κάτοικοι κατά τη διάρκεια της πορείας καταφέρθηκαν και κατά μελών της Χρυσής Αυγής που παρακολουθούσαν την πορεία από το μπαλκόνι του γραφείου του κόμματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ