ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός Μυτιλήνη: Χωριό «φάντασμα» η Βρίσα – 337 σπίτια κρίθηκαν ακατάλληλα

Σεισμός Μυτιλήνη: Χωριό «φάντασμα» η Βρίσα – 337 σπίτια κρίθηκαν ακατάλληλα
EUROKINISSI

Συνεχίζονται οι έλεγχοι των αρμόδιων κλιμακίων που βρίσκονται στο νησί της Μυτιλήνης για την στατικότητα των σπιτιών στο χωριό Βρίσα αλλά και σε άλλα χωριά της νότιας Μυτιλήνης που υπέστησαν ζημιές.

Όπως μεταδίδει το αθηναϊκό πρακτορείο, 337 σπίτια κρίθηκαν μη κατοικήσιμα στις σεισμόπληκτες περιοχές της Μυτιλήνης από τις μέχρι στιγμής αυτοψίες που έφτασαν τις 583 από το πρωί της Τρίτης μέχρι τις 5 το απόγευμα της Πέμπτης, ενώ 246 κτίσματα κρίθηκαν κατοικήσιμα.

Ο αριθμός των αυτοψιών αποτελεί ρεκόρ σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Υποδομών και αποδίδεται στην κινητοποίηση 100 μηχανικών που έστειλε στο νησί το υπουργείο.

Σημειώνεται ότι ο καταυλισμός που στήθηκε στο γήπεδο του Πολιχνίτου από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε ο σεισμός, με τη συνδρομή του Ελληνικού Στρατού, προκειμένου να φιλοξενήσει τους σεισμοπαθείς της Βρίσας, δεν λειτουργεί από χθες Τρίτη.

Οι διαμένοντες μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχεία της περιοχής των Βατερών, της Νυφίδας και της Καλλονής.

Το τηλέφωνο που μπορούν οι κάτοικοι να πάρουν οποιαδήποτε πληροφορία για τον σεισμό είναι το 22513 50575.

Ήδη έχουν εγκατασταθεί δυο σεισμικοί σταθμοί, που αναμένεται να αυξηθούν στους τέσσερις, από τους οποίους θα παρακολουθείται η εξέλιξη του φαινομένου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ