ΕΛΛΑΔΑ

Οι ευχές του Προκόπη Παυλόπουλου στον Αρχιεπίσκοπο για την ονομαστική του εορτή

Οι ευχές του Προκόπη Παυλόπουλου στον Αρχιεπίσκοπο για την ονομαστική του εορτή
Στιγμιότυπο από τα ονομαστήρια του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, στα Ζάλτσα Βοιωτίας το 2016. Φωτογραφία αρχείου Αρχιεπισκοπή Αθηνών

Στο καταφύγιο της ψυχής του, το μοναστήρι των Αγίων Θεοδώρων στη Ζάλτσα Βοιωτίας και στο παρεκκλήσι που τιμάται στο όνομα του Οσίου Ιερωνύμου, γιόρτασε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, την ονομαστική του εορτή.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος τηλεφώνησε την παραμονή του Οσίου Ιερωνύμου, δηλαδή την Τετάρτη το βράδυ προκειμένου να ευχηθεί στον Αρχιεπίσκοπο τα χρόνια πολλά.

Ανήμερα των ονομαστηρίων του Αρχιεπισκόπου, την Πέμπτη 15 Ιουνίου, τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία παρουσία μητροπολιτών, συγγενών καθώς και των στενών συνεργατών του.

Οι μητροπολίτες ρώτησαν τον Προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας για την επίσκεψή του στη Μυτιλήνη και εξέφρασαν την ανησυχία τους για τους κατοίκους του νησιού που δοκιμάζονται από το χτύπημα του Εγκέλαδου. Ήδη η «Αποστολή», η ΜΚΟ της Αρχιεπισκοπής έχει καταγράψει τις ανάγκες των κατοίκων και σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και την οικεία μητρόπολη θα παράσχει κάθε είδους βοήθεια.

Το παρών τους στα ονομαστήρια του Αρχιεπισκόπου έδωσαν μεταξύ άλλων οι μητροπολίτες Θηβών Γεώργιος, Νικαίας Αλέξιος, Ναυπάκτου Ιερόθεος, Δημητριάδος Ιγνάτιος, Μεσσηνίας Χρυσόστομος, Χαλκίδος Χρυσόστομος, Κορίνθου Διονύσιος, Νέας Ιωνίας Γαβριήλ, Μαντινείας Αλέξανδρος, Ιωαννίνων Μάξιμος, οι επίσκοποι Σαλώνων Αντώνιος και Μεθώνης Κλήμης και ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών Συμεών Βολιώτης..

Ο eco Αρχιεπίσκοπος

Στη Ζάλτσα Βοιωτίας βρίσκεται και το αγρόκτημα που διατηρεί ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας. Εκεί ίδρυσε πρόσφατα μία πρότυπη κτηνοτροφική μονάδα. Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος απομονώνεται συχνά στο πατρικό του σπίτι στα Οινόφυτα. Πίτες, όσπρια και τραχανάς δεν λείπουν ποτέ από το τραπέζι του. Μαζεύει ελιές, φτιάχνει τυρί, επισκέπτεται τα χωράφια, προσεύχεται και εργάζεται απερίσπαστος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ