ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος: Σε ύφεση η φωτιά στο φορτηγό οχηματαγωγό πλοίο

Ρόδος: Σε ύφεση η φωτιά στο φορτηγό οχηματαγωγό πλοίο
med star

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης σε μία από τις κύριες μηχανές του φορτηγού οχηματαγωγού πλοίου «med star» σημαίας Κύπρου, δύο ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Ρόδου.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το αθηναϊκό πρακτορείο, το σύστημα πυρόσβεσης του πλοίου φαίνεται να λειτούργησε.

Κλιμάκιο της πυροσβεστικής υπηρεσίας από το νησί αναμένεται να μεταφερθεί στο οχηματαγωγό, προκειμένου να κάνει μία πρώτη εκτίμηση της κατάστασης.

Δώδεκα από τα μέλη του πληρώματος παρέμειναν επί του οχηματαγωγού, καταβάλλοντας δυνάμεις με ίδια μέσα για την κατάσβεσης της φωτιάς.

Στο σημείο έχουν καταφθάσει παραπλέοντα πλοία και ελικόπτερο super puma, ενώ 20 από τους επιβαίνοντες του med star μεταφέρθηκαν ήδη με λέμβο στο λιμάνι της Ρόδου και θα διαμείνουν σε ξενοδοχείο.

Όλοι οι αποβιβασθέντες είναι πολύ καλά στην υγεία τους και παρά το γεγονός ότι είχε κινητοποιηθεί το νοσοκομείο της Ρόδου δεν χρειάστηκε να παρασχεθούν σε κανένα πρώτες βοήθειες.

Στο ενιαίο συντονιστικό κέντρο έρευνας και διάσωσης, από την πρώτη στιγμή του συμβάντος βρίσκεται ο Α' υπαρχηγός του λιμενικού σώματος, αντιναύαρχος Θεόδωρος Κλιάρης και ανώτερα στελέχη του σώματος.

Για το συμβάν ενημερώνεται διαρκώς ο αρχηγός του λιμενικού σώματος, Σταμάτιος Ράπτης και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας.

Πιθανότατα όταν η επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς ολοκληρωθεί πλήρως το πλοίο θα ρυμουλκηθεί στο λιμάνι της Ρόδου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ