Μυτιλήνη: Αποχή εργαζομένων στο Κέντρο Υποδοχής στην Μόρια
Αποχή από τα καθήκοντά τους για όλο το σαββατοκύριακο αποφάσισαν οι υπάλληλοι του Κέντρου Υποδοχής και Τακτοποίησης μεταναστών και προσφύγων στην Μόρια της Μυτιλήνης.
Μέχρι αυτή την στιγμή 43 μετανάστες και πρόσφυγες που περισυλλέγησαν ανοιχτά της Μυτιλήνης το πρωί της Κυριακής, κρατούνται εν μέσω τουριστικών σκαφών και Τούρκων τουριστών που φτάνουν από το Αϊβαλή, στον περίκλειστο χώρο του λιμανιού της Μυτιλήνης, ενώ άλλοι 55 που περισυλλέγησαν το βράδυ του Σαββάτου βόρεια το νησιού, φιλοξενούνται σε μεγάλη σκηνή υποδοχής στην Σκάλα Συκαμνιάς.
Σύμφωνα με πληροφορίες προκρίθηκε σαν προσωρινή λύση να μεταφερθούν στην Συκαμνιά και οι 43 της Μυτιλήνης και εκεί να κρατηθούν ως το πρωί της Δευτέρας οπότε θα υπάρξει προσπάθεια να εκκενωθούν σκηνές στην Μόρια ώστε στη συνέχεια να μετακινηθούν όλοι εκεί.
Όπως μεταδίδει το αθηναϊκό πρακτορείο, σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάσταση στην καταγραφή προσφύγων και μεταναστών στην Μόρια είναι πολύ κακή μετά τη λήξη των συμβάσεων εργαζομένων σε αυτή.
Η διαδικασία της καταγραφής η οποία απασχολούσε περισσότερα από 200 άτομα, πλέον γίνεται με μόλις 20, στους οποίους δεν καταβάλλονται υπερωριακά επιδόματα και αμοιβές Σαββατοκύριακου.
Έτσι εδώ και μερικές εβδομάδες απέχουν από τις υπηρεσίες τους με αποτέλεσμα η κατάσταση στη Μόρια να είναι πλέον οριακή.
Ισραήλ: Επιχειρησιακά σχέδια για ακόμη τρεις εβδομάδες πολέμου με το Ιράν με χρονική επέκταση
15:40
Σημαντικά ευρήματα υποβρύχιας ανασκαφής σε ναυάγιο πλοίου το 1802 στα Κύθηρα
15:37
«Ναι» από τις ΗΠΑ στη διέλευση ιρανικών πλοίων από τα Στενά του Ορμούζ
15:24
Καινοτόμες λύσεις για την ψηφιακή ευημερία: Οι μαθητές και οι μαθήτριες που αξιοποιούν την τεχνολογία ως εργαλείο φροντίδας
15:22