ΕΛΛΑΔΑ

Ειδικά κλιμάκια μηχανικών εκ νέου στη Μυτιλήνη για την καταγραφή ζημιών

Ειδικά κλιμάκια μηχανικών εκ νέου στη Μυτιλήνη για την καταγραφή ζημιών
EUROKINISSI/ΣΤΟΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ειδικά κλιμάκια μηχανικών, στέλνει εκ νέου, την Τετάρτη, στη Μυτιλήνη η Εταιρεία Κτηριακές Υποδομές (ΚΤΥΠ ΑΕ), για να προχωρήσουν σε αυτοψίες και καταγραφή ζημιών σε δημόσια κτίρια του νησιού, σε συνεργασία και κατόπιν υποδείξεως των αρμόδιων υπηρεσιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του Δήμου.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΚΤΥΠ, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, από την πρώτη στιγμή στάθηκε στο πλευρό των σεισμόπληκτων κατοίκων του νησιού.

Αμέσως μετά την εκδήλωση του σεισμού, δόθηκε εντολή για μετάβαση στη Μυτιλήνη, ειδικών κλιμακίων μηχανικών. Τα κλιμάκια προχώρησαν και ολοκλήρωσαν την πρώτη ημέρα, τον έλεγχο στα 14 εξεταστικά κέντρα του νησιού, προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα με τις Πανελλήνιες Εξετάσεις, καθώς και στο Βοστάνειο νοσοκομείο Μυτιλήνης και τα Κέντρα Υγείας της περιοχής που επλήγησαν από τον σεισμό.

Εν συνεχεία, τα κλιμάκια προχώρησαν σε ελέγχους στα σχολικά κτίρια (νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία, γυμνάσια και λύκεια) της περιοχής που επλήγη περισσότερο από την σεισμική δραστηριότητα, όπως σημειώνει το Αθηναϊκό πρακτορείο.

Ο μετασεισμικός έλεγχος παιδικών-βρεφονηπιακών σταθμών, καθώς και άλλων δημοσίων κτιρίων, δεν ανήκει στις αρμοδιότητες της ΚΤΥΠ, όπως ισχυρίζεται ο Δήμος. Παρόλα αυτά, η εταιρεία δύναται να συνδράμει, εφόσον της υποβληθεί σχετικό αίτημα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ