ΕΛΛΑΔΑ

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στην ΠΟΕ-ΟΤΑ

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στην ΠΟΕ-ΟΤΑ
EUROKINISSI/ ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στην ΠΟΕ-ΟΤΑ. Ως αποτέλεσμα, η εικόνα που παρουσιάζουν πολλοί δήμοι είναι τραγική, με σωρούς σκουπιδιών να έχουν καλύψει τους δρόμους.

Τα αμαξοστάσια τελούν υπό κατάληψη ήδη από τα μεσάνυχτα της Κυριακής, ενώ την Πέμπτη 22 Ιουνίου έχει προκηρυχθεί 24ωρη απεργία.

Κατά τη συνάντηση των εργαζομένων της ΠΟΕ-ΟΤΑ με τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη την Τρίτη, ανακοινώθηκε ότι το υπουργείο επιχειρεί τη δρομολόγηση περίπου 2.500 μόνιμων προσλήψεων, προκειμένου να αντιμετωπίσει το κενό που δημιουργεί στην καθαριότητα των Δήμων η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που έκρινε αντισυνταγματική την παράταση των συμβάσεων στους ΟΤΑ.

Μέχρι να καλυφθούν οι κενές θέσεις με μόνιμο προσωπικό και για να μην υπάρξει πρόβλημα με την αποκομιδή των απορριμμάτων και μάλιστα σε καλοκαιρινή περίοδο, υπάρχει η δυνατότητα σύναψης δίμηνων συμβάσεων από τους Δήμους, διεμήνυσε ο Πάνος Σκουρλέτης.

Οι μόνιμες προσλήψεις αποτελούν αιτήματα των Δήμων από το 2016, ενώ ο υπουργός κάλεσε τους ΟΤΑ να καταθέσουν τα σχετικά αιτήματά τους, ώστε να μην υπάρξουν κενά.

Σε δηλώσεις τους μετά τη συνάντηση οι συνδικαλιστές υπογράμμισαν ότι οδηγούνται άμεσα στην ανεργία 10.000 εργαζόμενοι (ο υπουργός έκανε λόγο για 6.500), ενώ έκαναν λόγο για προσπάθεια «κάτω από το τραπέζι» να ιδιωτικοποιηθούν υπηρεσίες των Δήμων όλης της χώρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ