ΕΛΛΑΔΑ

Το αίτημα της Interpol στην ΕΛ.ΑΣ για τους Έλληνες με την κοκαΐνη στις γαλλικές ακτές

Το αίτημα της Interpol στην ΕΛ.ΑΣ για τους Έλληνες με την κοκαΐνη στις γαλλικές ακτές
Reuters/Φωτογραφία αρχείου

Οι Γαλλικές αρχές έστειλαν 11 ονόματα στην ΕΛ.ΑΣ, μέσω της Interpolπροκειμένου να διαπιστωθεί εάν τα συγκεκριμένα πρόσωπα έχουν απασχολήσει τη δίωξη ναρκωτικών ή αν έχουν κατηγορηθεί για κάποιο αδίκημα κατά το παρελθόν. Τα ονόματα σχετίζονται με τις συλλήψεις που έγιναν στα παράλια της νοτιοδυτικής Γαλλίας για μεταφορά 1,5 τόνου κοκαΐνης.

Από μία πρώτη έρευνα που πραγματοποίησαν οι ελληνικές αρχές, δεν έχει διαπιστωθεί κάποια προσαγωγή αλλά ούτε και η ύπαρξη κάποιου υπηρεσιακού εγγράφου που να συνδέει τα ονόματα της λίστας με κάποιο αδίκημα.

Η ΕΛ.ΑΣ πρόκειται να ταυτοποιήσει τα 11 πρόσωπα της λίστας και στη συνέχεια να πραγματοποιήσει έρευνες στις οικίες τους προκειμένου να εντοπιστούν ευρήματα που σχετίζονται με την υπόθεση κοκαΐνης.

Η Ελληνική Αστυνομία συνδράμει στην έρευνα που θα υλοποιηθεί κατά κύριο λόγο από τις Γαλλικές αρχές.

Οι Γαλλικές αρχές κατέσχεσαν περισσότερο από 1,5 τόνο κοκαΐνης σε παραλία της νοτιοδυτικής Γαλλίας, και συνέλαβαν περισσότερους από 10 ανθρώπους, μεταξύ αυτών και Έλληνες σύμφωνα με την γαλλική lefigaro.

1 copy

Η υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται όταν οι Αρχές κλήθηκαν να διασώσουν φουσκωτά που βρίσκονταν σε κίνδυνο στη θάλασσα ανοιχτά της πόλης Μιμιζάν.

Οι διασώστες τράβηξαν τα φουσκωτά ως την ξηρά και τότε εντόπισαν στην παραλία δέματα γεμάτα με κοκαΐνη, τα οποία προφανώς είχαν ρίξει στη θάλασσα οι διασωθέντες.

2 copy

Συνολικά δέκα άνθρωποι συνελήφθησαν, όχι μόνο στη παραλία, «αλλά και σε άλλα σημεία κοντά στη Μιμιζάν», και έχουν τεθεί υπό κράτηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ