ΕΛΛΑΔΑ

Αδίστακτοι ληστές κακοποίησαν μέχρι θανάτου 99χρονο για λιγότερα από 200 ευρώ

Αδίστακτοι ληστές κακοποίησαν μέχρι θανάτου 99χρονο για λιγότερα από 200 ευρώ
(EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ)

Θύμα των αδίστακτων ληστών που εισέβαλλαν χθες το πρωί στο διαμέρισμά του στη Καλλιθέα, έπεσε ένας 99χρονος, ο οποίος έχασε τη ζωή του από τα χτυπήματα και την κακοποίηση των δραστών, στην προσπάθειά τους να του αρπάξουν λιγότερα από 200 ευρώ.

Αφού τον ακινητοποίησαν, άρχισαν να τον χτυπούν και να τον απειλούν με αγριότητα για να τους πει πού έχει τα χρήματά του, ενώ τον κρατούσαν ακινητοποιημένο σε μια καρέκλα μέχρι να ψάξουν όλο το σπίτι.

Την ώρα της ληστείας, στο σπίτι ήταν και η σύζυγος του ηλικιωμένου, η οποία μάταια προσπαθούσε να πείσει τους δράστες ότι δεν είχαν άλλα χρήματα για να τους δώσουν. Μόλις πήραν ό,τι ήθελαν, εξαφανίστηκαν σαν κύριοι.

Ο 99χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και έφυγε από τη ζωή λίγη ώρα αργότερα. Όπως διαπιστώθηκε, έφερε χτυπήματα στο κεφάλι και στο πρόσωπο, ενώ βρέθηκε και ένα εσωτερικό αιμάτωμα.

Οι επιθέσεις σε ανήμπορους ηλικιωμένους έχουν γίνει μάστιγα, καθώς μέλη συμμοριών εισβάλλουν ακόμα και μέρα μεσημέρι στα σπίτια τους και χωρίς κανένα δισταγμό φτάνουν μέχρι την κακοποίηση για να αρπάξουν έστω και λίγα ευρώ.

Οι Αρχές πήραν αποτυπώματα για να διαπιστώσουν αν έχουν να κάνουν με οργανωμένη συμμορία ενώ ελπίζουν στην κατάθεση της συζύγου για την περιγραφή των δραστών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ