ΕΛΛΑΔΑ

Δυο νεκροί κι ένας τραυματίας από την συντριβή ψεκαστικού ελικοπτέρου στον Σχινιά (pics+vid)

Δυο νεκροί κι ένας τραυματίας από την συντριβή ψεκαστικού ελικοπτέρου στον Σχινιά (pics+vid)
ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Σε τραγωδία κατέληξε η πτήση ενός ψεκαστικού ελικοπτέρου πάνω από την Αττική, το πρωί της Παρασκευής, καθώς, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, συνετρίβη στον υδροβιότοπο του Σχινιά με αποτέλεσμα οι δυο εκ των τριών επιβαινόντων σε αυτό να χάσουν τη ζωή τους.

Το ελικόπτερο, που ανήκε σε ιδιωτική εταιρία, αλλά ήταν μισθωμένο από την Περιφέρεια Αττικής προκειμένου να κάνει αεροψεκασμούς στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των κουνουπιών στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Μάκρης και του Σχινιά κατέπεσε λίγο πριν τις 10 το πρωί της Παρασκευής.

Στο σημείο, στο οποίο η πρόσβαση ήταν δύσκολη εξαιτίας του γεγονότος ότι η περιοχή είναι βαλτώδης, έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που απεγκλώβισαν από τα συντρίμμια του ελικοπτέρου δύο εκ των επιβαινόντων, χωρίς να έχουν τις αισθήσεις τους.

Λίγο αργότερα έγινε γνωστό πως οι δυο άνδρες ήταν νεκροί. Πρόκειται για τον Δημήτρη Πρέντζα, χειριστή του ελικοπτέρου και τον Άκη Βουλγαρέλη, φύλακα στην περιοχή του Σχινιά.

IMG 8084


Πηγή: CNN Greece

Από τα συντρίμμια του βγήκε τραυματισμένος, αλλά ζωντανός ένας φοιτητής που έκανε την πρακτική του στην Περιφέρεια Αττικής. Ο νεαρός εκπαιδευόμενος κατάφερε να απεγκλωβιστεί πριν φθάσει στο σημείο η πυροσβεστική, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο ΚΑΤ, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

IMG 8083


Πηγή: CNN Greece

Ο υποστράτηγος της Πυροσβεστικής κ. Γιόβας περιέγραψε τις πρώτες στιγμές στον τόπο του δυστυχήματος και τις προσπάθειες που κατέβαλαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και οι ειδικές ομάδες διάσωσης από την ΕΜΑΚ για τον απεγκλωβισμό των επιβαινόντων στο ελικόπτερο.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Πέτρος Φιλίππου μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ είπε ότι όταν τελείωσε ο αεροψεκασμός ο χειριστής πήρε μαζί του στο ελικόπτερο τους δυο πολίτες για να πετάξουν πάνω από την περιοχή. Το ελικόπτερο όμως χτύπησε στα σύρματα και κατέπεσε.

Σε live facebook μεταδιδόταν η μοιραία πτήση

Σοκ προκαλεί το βίντεο από την μοιραία πτήση του ψεκαστικού ελικοπτέρου ιδιωτικής εταιρείας στον Σχινιά. Το βίντεο έχει ανέβει στο facebook, στον προσωπικό λογαριασμό του Βουλγαρέλη, ο οποίος μετέδιδε live την περιήγησή του με το ψεκαστικό ελικόπτερο.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ