ΕΛΛΑΔΑ

Πτώση ελικοπτέρου στον Σχινιά: Τι αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν για τον φοιτητή

Πτώση ελικοπτέρου στον Σχινιά: Τι αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν για τον φοιτητή
ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Νοσηλευόμενος σε σταθερή κατάσταση στο Τμήμα Χειρουργικής Θώρακος προς παρακολούθηση και περαιτέρω θεραπεία, είναι ο 22χρονος φοιτητής, ο οποίος ανασύρθηκε ζωντανός από τα συντρίμμια του ψεκαστικού ελικοπτέρου που συνετρίβη στον υδροβιότοπο του Σχινιά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του νοσοκομείου, ο νεαρός έφερε τραύματα στο θώρακα και ορθοπεδικής φύσης, ενώ δεν χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Το ιατρικό ανακοινωθέν

Ο ασθενής Δ.Ε., ετών 22, διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝΑ ΚΑΤ την 23-06-2017, 11:45 πμ, ως τραυματίας κατόπιν αναφερόμενης πτώσης με ελικόπτερο.

Ο ασθενής ήταν προσανατολισμένος σε χώρο και χρόνο, σταθερός αιμοδυναμικά. Ο πλήρης κλινικοεργαστηριακός έλεγχος ανέδειξε τραύματα εκ του θώρακος και ορθοπεδικής φύσης μεσαίας βαρύτητος μη χρήζοντα επί του παρόντος χειρουργικής παρέμβασης.

Παραμένει νοσηλευόμενος, σε σταθερή κατάσταση, στο Τμήμα Χειρουργικής Θώρακος προς παρακολούθηση και περαιτέρω θεραπεία.

Δύο νεκροί από την τραγωδία

Από τη συντριβή του ελικοπτέρου έχασαν τη ζωή τους δύο εκ των τριών επιβαινόντων και συγκεκριμένα ο χειριστής του ελικοπτέρου Δημήτρης Πρέντζας και ο φύλακας της περιοχής του Σχινιά Άκης Βουλγαρέλης.

Το ελικόπτερο, που ανήκε σε ιδιωτική εταιρία, αλλά ήταν μισθωμένο από την Περιφέρεια Αττικής προκειμένου να κάνει αεροψεκασμούς στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των κουνουπιών στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Μάκρης και του Σχινιά κατέπεσε λίγο πριν τις 10 το πρωί της Παρασκευής.

IMG 8084


Πηγή: CNN Greece

Στο σημείο, στο οποίο η πρόσβαση ήταν δύσκολη εξαιτίας του γεγονότος ότι η περιοχή είναι βαλτώδης, έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

IMG 8083


Πηγή: CNN Greece

Ο υποστράτηγος της Πυροσβεστικής κ. Γιόβας περιέγραψε τις πρώτες στιγμές στον τόπο του δυστυχήματος και τις προσπάθειες που κατέβαλαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και οι ειδικές ομάδες διάσωσης από την ΕΜΑΚ για τον απεγκλωβισμό των επιβαινόντων στο ελικόπτερο.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Πέτρος Φιλίππου μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ είπε ότι όταν τελείωσε ο αεροψεκασμός ο χειριστής πήρε μαζί του στο ελικόπτερο τους δυο πολίτες για να πετάξουν πάνω από την περιοχή. Το ελικόπτερο όμως χτύπησε στα σύρματα και κατέπεσε.

Σε live facebook μεταδιδόταν η μοιραία πτήση

Σοκ προκαλεί το βίντεο από την μοιραία πτήση του ψεκαστικού ελικοπτέρου ιδιωτικής εταιρείας στον Σχινιά. Το βίντεο έχει ανέβει στο facebook, στον προσωπικό λογαριασμό του Βουλγαρέλη, ο οποίος μετέδιδε live την περιήγησή του με το ψεκαστικό ελικόπτερο.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ