ΕΛΛΑΔΑ

Σκουπίδια Απεργία: Εάν αυτό που κάνουμε είναι ιδιωτικοποίηση εγώ είμαι εξωγήινος, είπε ο Μπουτάρης

Σκουπίδια Απεργία: Εάν αυτό που κάνουμε είναι ιδιωτικοποίηση εγώ είμαι εξωγήινος, είπε ο Μπουτάρης
EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης υπεραμύνθηκε της απόφασης του δήμου να αναθέσει σε ιδιώτες την προσωρινή αποκομιδή των απορριμμάτων από τους δρόμους της πόλης, μέχρι να διευθετηθεί το θέμα με τους συμβασιούχους στην καθαριότητα.

«Δεν γίνεται αλλιώς, κατανοώ τους συμβασιούχους που πονούν, αλλά πέρα από αυτούς, έχουμε και 15.000 επιχειρήσεις, την αγορά, η πόλη βρομάει και έχει αφεθεί στη δυσοσμία». «Εάν αυτό που κάνουμε είναι ιδιωτικοποίηση, τότε εγώ είμαι εξωγήινος», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος στο ραδιοφωνικό σταθμό Ράδιο Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Μπουτάρης, όπως αναφέρει το voria.gr, κατηγόρησε το ΠΑΜΕ για την κατάσταση, κάνοντας λόγο για εκβιασμό από μία μικρή κομματική μερίδα, αναφερόμενος στην κατάληψη από τους συμβασιούχους στον ΣΜΑ Φοίνικα. Παράλληλα, τόνισε ότι τους συμβασιούχους στην καθαριότητα «τους δουλεύουν όλες οι κυβερνήσεις». «Είναι αστείο αυτό που προσπαθεί να κάνει ο Πάνος Σκουρλέτης», συμπλήρωσε και συνέχισε λέγοντας:

Με τρεις μέρες θα ιδιωτικοποιηθεί η καθαριότητα; Αλλά και εάν γίνει, πώς θα δουλεύει; Άνθρωποι δεν δουλεύουν εκεί;. Αναγκαστικά, οδηγούμαστε σε μικτό σύστημα: μονίμων ανθρώπων στην καθαριότητα, αλλά και συνέταιρους τους ιδιώτες. Αυτή είναι η εντύπωσή μου.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο παρέμβασης εισαγγελέα και εάν ο ίδιος έχει απευθυνθεί σχετικά στις Αρχές, απάντησε ότι δεν μπορεί να ζητήσει την επέμβασή του, διότι λειτουργεί αυτεπάγγελτα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ