Καταδίκη πέντε ατόμων για απάτη με επιδοτήσεις… ντομάτας
Ποινές φυλάκισης από 3 έως 5 έτη επέβαλε το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης σε βάρος πέντε ατόμων, τα οποία κάθισαν στο εδώλιο του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου κατηγορούμενα για υπόθεση εικονικών δηλώσεων ποσοτήτων βιομηχανικής ντομάτας, κατά το διάστημα 2000 και 2002, που αποκαλύφθηκε στις Σέρρες και ζημίωσε την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.).
Ανάμεσα στους καταδικασθέντες είναι ντοματοβιομήχανοι και πρόεδροι ή επικεφαλής αγροτοενώσεων και παραγωγών εκείνης της περιόδου, που κρίθηκαν ένοχοι για απάτη. Όλοι αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς το δικαστήριο αποφάσισε να αναστείλει τις ποινές (κατά περίπτωση υπό όρο) ή τις μετέτρεψε σε χρηματικές.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το συνολικό ποσό της απάτης ξεπέρασε τις 900.000 ευρώ, συνδεόμενο με τις επιδοτήσεις της Ε.Ε. Για την ίδια υπόθεση είχαν αθωωθεί από το πρωτόδικο δικαστήριο συνολικά 34 άτομα, μεταξύ αυτών παραγωγοί, γεωπόνοι, υπάλληλοι αγροτοενώσεων κ.ά.
Φωτοβολταϊκά στο μπαλκόνι: Θέμα ημερών η απόφαση - Πώς θα λειτουργούν
04:00
Ρεύμα: Τα εργαλεία που θα φέρουν μείωση 30% έως το 2029
03:00
Επίδομα γέννησης: Αυξάνεται κατά 1.000 ευρώ για τις πολύτεκνες οικογένειες
02:00
Αγρότες: Μηδενικός φόρος έως 20.000 ευρώ για τους επαγγελματίες - Πίνακες και παραδείγματα
01:00