Κλιματιζόμενοι χώροι σε Πειραιά - Κορυδαλλό ενόψει καύσωνα
Κλιματιζόμενους χώρους, για την ανακούφιση των ευπαθών ομάδων από τη ζέστη, θέτουν σε λειτουργία οι Δήμοι Πειραιά και Κορυδαλλού, ενόψει του καύσωνα που αναμένεται τις επόμενες μέρες, καθώς όπως έχουν προειδοποιήσει οι μετεωρολόγοι, η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς.
Συγκεκριμένα, ο Δήμος Πειραιά θα διαθέσει για το κοινό το «Β1 Κέντρο Αγάπης και Αλληλεγγύης» (Βασ. Γεωργίου Β' 10 & Βούλγαρη 155), το οποίο θα λειτουργεί από αύριο, Τετάρτη, 28 Ιουνίου έως και την Κυριακή, 2 Ιουλίου, από τις 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ (τηλ. επικοινωνίας: 210 4134052 & 210 4134130).
Ακόμη, θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση, από αύριο Τετάρτη, 28 Ιουνίου έως και τη Δευτέρα, 3 Ιουλίου, η δομή φιλοξενίας αστέγων «Υπνωτήριο Πειραιάς Λιμάνι Αλληλεγγύης» (1ος όροφος Πύργου Πειραιά, Ακτή Ποσειδώνος 2-4), τηλ. επικοινωνίας: 216 8003076 & 216 8003077.
Σημειώνεται ότι από αύριο, Τετάρτη, 28 Ιουνίου έως και την Κυριακή, 2 Ιουλίου, ειδικό κλιμάκιο του Δήμου Πειραιά θα πραγματοποιήσει δράσεις ενημέρωσης στους άστεγους για την προστασία τους από τις υψηλές θερμοκρασίες, ενώ για περισσότερες πληροφορίες οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το τηλεφωνικό κέντρο του Δήμου Πειραιά, στο τηλέφωνο 213 2022000.
Στο Δήμο Κορυδαλλού, από την Πέμπτη, 29 Ιουνίου έως και την Κυριακή, 2 Ιουλίου, από τις 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, οι χώροι που θα βρίσκονται στη διάθεση του κοινού είναι: Δημαρχείο (Γρ. Λαμπράκη 240, ισόγειο- αίθουσα δημοτικού συμβουλίου), 1ο ΚΑΠΗ (Ηπείρου 115), 4ο ΚΑΠΗ (Θήρας 41), 5ο ΚΑΠΗ (Ξενοφώντος και Πελοπίδα, πλ. Μέμου), 6ο ΚΑΠΗ (Θουκυδίδου 10, Σχιστό).
Πυρκαγιά σε ισόγειο διαμέρισμα στο Περιστέρι: Τραυματίστηκαν δύο γυναίκες
07:52
Πυρά ΠΑΣΟΚ κατά κυβέρνησης για την ασφάλεια σε αεδρομία και τρένα: «Αφήνετε τους πολίτες ακάλυπτους»
07:50
Τράπεζες: Πυλώνας διαφοροποίησης και νέα πηγή εσόδων η επενδυτική τραπεζική
07:40
ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΤΟΥ: Γιατί ο Τραμπ «πάγωσε» - προς το παρόν - τα σχέδια επέμβασης στο Ιράν: Ο ρόλος Νετανιάχου και τα αντίποινα
07:30