ΕΛΛΑΔΑ

Δύο παράνομες ναυλώσεις σκαφών αναψυχής σε Πύλο και Σπέτσες, εντόπισε το Λιμενικό

Δύο παράνομες ναυλώσεις σκαφών αναψυχής σε Πύλο και Σπέτσες, εντόπισε το Λιμενικό
eurokinissi/ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

Δύο παράνομες ναυλώσεις σκαφών αναψυχής σε Πύλο και Σπέτσες εντοπίστηκαν από στελέχη του Λιμενικού Σώματος.

Ειδικότερα, στην Πύλο, σε έλεγχο που έκαναν στελέχη της Λιμενικής Αρχής εντός της μαρίνας, διαπιστώθηκε παράνομη ναύλωση του σκάφους αναψυχής «MARAKATTI» σημαίας Ολλανδίας.

Το σκάφος είχε εκναυλωθεί σε δεκατρία άτομα ολλανδικής υπηκοότητας, έναντι του ποσού των εξακοσίων ευρώ, χωρίς να φέρει την προβλεπόμενη άδεια.

Επίσης, στις Σπέτσες, σε έλεγχο που διενήργησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής, στην περιοχή λιμένα Ντάπιας, διαπιστώθηκε παράνομη ναύλωση του Commercial Yacht «TWO KAY» σημαίας Αγίου Βικεντίου.

Στο σκάφος υπήρχε σύμβαση ναύλωσης από 19-06-17 έως 28-07-17, αλλά δεν υπήρχε ενημερωμένη λίστα επιβαινόντων. Στη σύμβαση, που ήταν ύψους 180.000 ευρώ, αναγραφόταν ως τόπος επιβίβασης ο Μαρμαράς Τουρκίας και ως λιμένας τελικής αποβίβασης των επιβατών το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, χωρίς όμως το εν λόγω πλοίο να διαθέτει άδεια επαγγελματικού πλοίου αναψυχής.

Επιπρόσθετα, διαπιστώθηκε ότι η λίστα επιβατών η οποία κατατέθηκε στην οικεία Λιμενική Αρχή, ήταν τροποποιημένη, σε σχέση με αυτή που είχε κατατεθεί στον πρώτο λιμένα εισόδου Σύμης.

Και στις δύο περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες ποινικές και διοικητικές κυρώσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ