ΕΛΛΑΔΑ

Νεαροί στη Ρόδο εξαπατούσαν ηλικιωμένους με ψεύτικα τροχαία ατυχήματα συγγενών

Νεαροί στη Ρόδο εξαπατούσαν ηλικιωμένους με ψεύτικα τροχαία ατυχήματα συγγενών
EUROKINISSI/RODOSPRESS.GR/ΑΡΓΥΡΗΣ ΜΑΝΤΙΚΟΣ

Συνελήφθη στη Ρόδο ένας 25χρονος, υπήκοος Βουλγαρίας, κατηγορούμενος για αντιποίηση αρχής και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε τηλεφωνικές απάτες. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνει τουλάχιστον άλλα τρία άτομα, τα στοιχεία των οποίων ερευνώνται. Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι κατηγορούμενοι είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση και εξαπατούσαν ηλικιωμένους με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος.

Συγκεκριμένα, από τα μέσα Ιουνίου επικοινωνούσαν τηλεφωνικά, κυρίως, με ηλικιωμένα άτομα σε διάφορες περιοχές της Ρόδου και παρουσίαζαν ψευδή γεγονότα ως αληθινά, προσποιούμενοι οικείο συγγενικό πρόσωπο των παθόντων (κόρη, εγγονή, ανιψιά), το οποίο βρισκόταν σε δεινή θέση εξαιτίας σύλληψης του από την Αστυνομία, λόγω τροχαίου ατυχήματος που είχε προκαλέσει.

Δημιουργούσαν έντονη συναισθηματική φόρτιση στα θύματα και στη συνέχεια άλλος συνεργός-δράστης, προσποιούμενος τον αστυνομικό ή εισαγγελικό λειτουργό απαιτούσε μεγάλα χρηματικά ποσά, προκειμένου να αποφευχθούν οι άμεσες νομικές συνέπειες και η φυλάκιση του οικείου προσώπου.

Από τη μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα προκύπτει ότι οι δράστες επικοινώνησαν συνολικά με 22 πολίτες και κατάφεραν αρχικά να πείσουν τέσσερις ηλικιωμένες γυναίκες. Ωστόσο, τρεις από αυτές αντιλήφθηκαν ότι πρόκειται για απάτη και δεν κατέβαλαν χρήματα, ενώ σε μια περίπτωση οι κατηγορούμενοι και συγκεκριμένα ο 25χρονος απέσπασε το χρηματικό ποσό των 3.750 ευρώ από 87χρονη γυναίκα.

Ο συλληφθείς οδηγείται σήμερα στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, ενώ η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διαλευκανθεί πλήρως το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας και να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία των υπολοίπων μελών της σπείρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ