ΕΛΛΑΔΑ

Προσφορά 50.000 ευρώ από τον πάπα Φραγκίσκο στους σεισμόπληκτους της Μυτιλήνης

Προσφορά 50.000 ευρώ από τον πάπα Φραγκίσκο στους σεισμόπληκτους της Μυτιλήνης
REUTERS/Ettore Ferrari/Pool/Φωτογραφία αρχείου

Το ποσό των 50.000 ευρώ διέθεσε ο πάπας Φραγκίσκος για την αντιμετώπιση αναγκών των σεισμόπληκτων της Μυτιλήνης.

Όπως ενημέρωσε η Αποστολική Νουντσιατούρα στην Ελλάδα «ο 'Αγιος Πατέρας, επειδή αισθάνεται πολύ κοντά στους πληγέντες από τους σεισμούς στο νησί, διέθεσε το ποσό των 50.000 ευρώ, ώστε, κατά την κρίση του Αρχιεπισκόπου π. Νικολάου, να διατεθεί για την ανακούφιση των πληγέντων».

Όπως έγινε γνωστό, ο Αρχιεπίσκοπος Νάξου, Τήνου, 'Ανδρου, Μυκόνου Νικόλαος, με την ιδιότητα και του Αποστολικού Τοποτηρητή της Καθολικής Επισκοπής Χίου, Μυτιλήνης και Σάμου, αμέσως μετά το σεισμό, ζήτησε από την Αποστολική Νουντσιατούρα στην Ελλάδα να ενημερώσει σχετικά τον πάπα Φραγκίσκο.

Πράγματι, ο αντιπρόσωπος του πάπα στην Ελλάδα, κ. Μάξιμος Catterin, αμέσως ενημέρωσε τον πάπα Φραγκίσκο και το Σάββατο ανακοινώθηκε η παραπάνω δωρεά.

Τις αμέσως επόμενες μέρες, ο Αρχιεπίσκοπος Νάξου, Τήνου, 'Ανδρου, Μυκόνου, Νικόλαος, με τον αντιπρόσωπο του πάπα στην Ελλάδα Μάξιμο Catterin, θα επισκεφθούν το νησί, ώστε να παραδώσουν στο όνομα του πάπα το χρηματικό ποσό «ως έμπρακτη απόδειξη της αγάπης του για τους σεισμόπληκτους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ