Πολύ υψηλός ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς τη Δευτέρα (pic)
Αυξημένος είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε πολλές περιοχές της Ελλάδας για αύριο Δευτέρα.
Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, καθώς και την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, όσον αφορά στις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν κατά τα επόμενα εικοσιτετράωρα, ευνοείται η πρόκληση και η εξάπλωση πυρκαγιών ανά την επικράτεια.
Ειδικότερα, από το βράδυ της Κυριακής 2 Ιουλίου και καθώς θα αρχίσει να υποχωρεί το θερμό κύμα που επηρέασε τη χώρα τις προηγούμενες ημέρες, αναμένεται να επικρατήσουν ισχυροί άνεμοι, οι οποίοι θα δημιουργήσουν ένα πολύ ευνοϊκό περιβάλλον τόσο για την εκδήλωση, όσο και για τη γρήγορη και απότομη επέκταση μιας πυρκαγιάς.
Ο δασοπυροσβεστικός μηχανισμός και το σύνολο των δυνάμεων πολιτικής προστασίας βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια εκδήλωσης πυρκαγιάς στην ύπαιθρο.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας υπό το φως των παραπάνω έχει ζητήσει από τις Περιφέρειες και των Δήμους, αλλά και από όλες τις εθελοντικές ομάδες και οργανώσεις να αυξήσουν τη διαθεσιμότητα και γενικότερα την παρουσία τους τους εντός των δασικών μας οικοσυστημάτων, προκειμένου να περιοριστούν ακόμη περισσότερο οι χρόνοι αρχικής απόκρισης.
Σε περίπτωση, ωστόσο, εκδήλωσης μιας μεγάλης πυρκαγιάς, ζητείται από τους πολίτες να συμμορφώνονται άμεσα με τις υποδείξεις των Αρχών και να διευκολύνουν το έργο τους, αποφεύγοντας να διέρχονται ή να σταθμεύουν στις οδούς διέλευσης των οχημάτων έκτακτης ανάγκης.
Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκέπτονται τις ιστοσελίδες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) και του Πυροσβεστικού Σώματος (www.fireservice.gr).
Τέλος, παρακαλούνται οι πολίτες να ειδοποιούν εγκαίρως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό 199 στην περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά.
SPONSORED
Στα 100 κορυφαία Πανεπιστήμια του κόσμου το ΕΚΠΑ - Ρεκόρ πενταετίας
10:42
Παπαδημητρίου - ΣΦΕΕ: Η Ελλάδα κλείνει την πόρτα στην καινοτομία και στις επενδύσεις
10:39
Λάρισα: Πατέρας καταγγέλλει μπούλινγκ στο 16χρονο ΑμεΑ παιδί του - Στον εισαγγελέα η υπόθεση
10:36
Από Περιφερειακός Παίκτης σε Ενεργειακή Πύλη της Ευρώπης
10:25