ΕΛΛΑΔΑ

Υβρεολόγιο πεζοδρομίου στη δίκη των μελών του Επαναστατικού Αγώνα

Υβρεολόγιο πεζοδρομίου στη δίκη των μελών του Επαναστατικού Αγώνα
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ένα απίστευτο υβρεολόγιο πεζοδρομίου διαδραματίστηκε μεταξύ των μελών της οργάνωσης του Επαναστατικού Αγώνα, το οποίο ακολούθησε συμπλοκή που έφερε «στα χέρια» τον Νίκο Μαζιώτη και το Κώστα Γουρνά, με την Πόλα Ρούπα να πηδάει πάνω από το εδώλιο του κατηγορουμένου για να κάνει “τον διαιτητή” φωνάζοντας: «εγώ είμαι ο Επαναστατικός Αγώνας».

Όλα αυτά εκτυλίχθηκαν μέσα στη δικαστική αίθουσα στη δίκη των μελών της οργάνωσης από τους πάλαι ποτέ συντρόφους που έφτασαν στο σημείο να υβρίζονται -λες και ήταν σε καφενείο- δείχνοντας, ότι η διαδοχή αλλά και οι επιλογές κάποιων να μην μείνουν να δικαστούν αλλά να εξαφανιστούν, έχει δημιουργήσει αγεφύρωτο χάσμα ανάμεσα στα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα.

Και ενώ Γουρνάς και Μαζιώτης αλληλοβρίζονται, η Ρούπα - που μάλλον ξέχασε ότι μιλούσε σε άλλο μέλος της οργάνωσης- σε έξαλλη κατάσταση ούρλιαζε στο Κώστα Γουρνά ότι αυτή είναι ο «Επαναστατικός Αγώνας» και ότι δεν είναι άξιος να σηκώνει χέρι στο Νίκο Μαζιώτη.

Μάλιστα, ακολούθησε ο πιο κάτω διάλογος:

Νίκος Μαζιώτης: Αυτό είναι το δικαστήριο ενός εχθρού δικού μας κακώς γίνονται αυτές οι κουβέντες εδώ αλλά υποχρεωνόμαστε να το κάνουμε. Γενικά οι προδότες και οι λιποτάκτες ήταν πάντα σκουπίδια...

Κώστας Γουρνάς: (Επίθεση εναντίον του Νίκου Μαζιώτη. Παρέμβαση αστυνομικών που την απέτρεψαν).

Πόλα Ρούπα: Άντε στο δ........ ρε

Κώστας Γουρνάς: Προδότη, γ...... το σπίτι σου

Πόλα Ρούπα: Άσε τον Νίκο κάτω ρε...

Κώστας Γουρνάς: Θα με πεις και προδότη π........... . Θα σε γ......... π........... γιε. Έχεις τελειώσει γ........... .

Πόλα Ρούπα: Ποιος νομίζεις ότι είσαι; Ο Ιησούς Χριστός είσαι; Εγώ είμαι ο Επαναστατικός Αγώνας και άμα σου αρέσει!!!!!!! Αυτός (Μαζιώτης) και εγώ είμαστε ο Επαναστατικός Αγώνας.

Κώστας Γουρνάς: Χάρη σας

Πόλα Ρούπα: Που θα απλώσεις και χέρι. Ο Ε.Α. δεν τελείωσε με τη σύλληψη του Γουρνά που έκατσε στη φυλακή. Ο Ε.Α. συνέχισε, έπιασαν τον Μαζιώτη και συνέχισα εγώ.!!!!!! Αν δεν σου αρέσει να πεις Χ σε όλον τον Επαναστατικό Αγώνα. Καλός ο Ε.Α. μέχρι το 2010 και μετά έχει προβλήματα; Μας αρέσει ο Ε.Α. νεκρός;

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η Ρούπα τα έβαλε και με αλληλέγγυους που ήταν εκείνη την ώρα στην αίθουσα του δικαστηρίου και είχαν πάει για να συμπαρασταθούν στο Κώστα Γουρνά και με υπεροπτικό ύφος τους έκανε υψηλή παρατήρηση.

Και η αναστάτωση συνεχίστηκε και μεταφέρθηκε στον αντιεξουσιαστικό χώρο καθώς ομάδα νεαρών που παρακολουθούσαν τη δίκη όχι μόνο, ανέβασαν σε γνωστό σάιτ του χώρου το κείμενο με τα όσα "τραγελαφικά" συνέβησαν, άλλα ανέβασαν και το ηχητικό ντοκουμέντο. Μόνο που οι αντιδράσεις που ακολούθησαν από άλλα άτομα του χώρου ήταν τέτοιες που οι διαχειριστές υπάκουσαν και κατέβασαν με συνοπτικές διαδικασίες το ηχητικό ντοκουμέντο που εξέθετε όλους τους πρωταγωνιστές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ