ΕΛΛΑΔΑ

Εργατικό ατύχημα στα ΧΥΤΑ Μαυρομάχης - Τραυματίστηκε σοβαρά 45χρονος συμβασιούχος

Εργατικό ατύχημα στα ΧΥΤΑ Μαυρομάχης - Τραυματίστηκε σοβαρά 45χρονος συμβασιούχος
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ένας 45χρονος συμβασιούχος καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης, ο οποίος διεκομίσθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» το βράδυ της Κυριακής, έπειτα από ατύχημα που συνέβη, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, έξω από τον ΧΥΤΑ Μαυροράχης.

Η κατάσταση της υγείας του κρίνεται ιδιαίτερα κρίσιμη και σύμφωνα με ανακοίνωση του νοσοκομείου, τόσο οι γιατροί όσο και το προσωπικό καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να ξεπεράσει τα τραύματά του.

Ο 45χρονος τραυματίστηκε όταν ένα σταθμευμένο όχημα μεταφοράς μετακινήθηκε – άγνωστο πώς – με συνέπεια να τον παρασύρει και να τον τραυματίσει. Το Αστυνομικό Τμήμα Ασσήρου διενεργεί προανάκριση ώστε να διερευνηθούν οι συνθήκες του ατυχήματος.

«Το ατύχημα σημειώθηκε έξω από τον ΧΥΤΑ κατά τη διάρκεια μεταφοράς κοντέινερ και σύμφωνα με τις πρώτες ενημερώσεις δεν τηρήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία από τον οδηγό» ανέφερε ο γενικός γραμματέας του κεντρικού δήμου, Θωμάς Ψαρράς ενώ από την πλευρά του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης έκανε λόγο για «μία δυσάρεστη είδηση».

Μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων τα στελέχη αλλά και εργαζόμενοι του ΧΥΤΑ Μαυροράχης δήλωσαν αναρμόδια να σχολιάσουν τον τραυματισμό του 45χρονου καθώς το ατύχημα συνέβη έξω από τον χώρο. Όπως υπογράμμισαν, συχνά κοντέινερ με απορρίμματα, προερχόμενα από τον σταθμό μεταφόρτωσης (ΣΜΑ) μεταφέρονται έξω από τον ΧΥΤΑ από το προηγούμενο βράδυ, για λόγους εξοικονόμησης χρόνου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ