ΕΛΛΑΔΑ

«Λαβράκια» εντόπισαν οι αστυνομικοί στα νησιά του Ιονίου

«Λαβράκια» εντόπισαν οι αστυνομικοί στα νησιά του Ιονίου
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Εντατικοί προληπτικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν κατά το χρονικό διάστημα 26 Ιουνίου έως και 2 Ιουλίου από μεικτά συνεργεία αστυνομικών των διευθύνσεων αστυνομίας Κερκύρας, Ζακύνθου, Κεφαλονιάς και Λευκάδας.

Οι έλεγχοι επικεντρώθηκαν στις τουριστικές περιοχές μεγάλης επισκεψιμότητας με στόχο να αντιμετωπίσουν παραβατικές συμπεριφορές μικροκλοπών, παράνομης πώλησης ειδών παραεμπορίου, επικίνδυνων οδηγικών συμπεριφορών και άλλων.

Συγκεκριμένα στην Κέρκυρα συνελήφθησαν 45 άτομα, μεταξύ των οποίων 6 για ναρκωτικά, 1 για παραεμπόριο, 10 για ηχορύπανση, 20 για στέρηση άδειας οδηγήσεως, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ελληνική αστυνομία.

Βεβαιώθηκαν 403 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, οι οποίες ενδεικτικά αφορούσαν 9 για μέθη, 33 για στέρηση ασφαλιστηρίου συμβολαίου, 8 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση και 72 παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Στην Ζάκυνθο συνελήφθησαν 65 άτομα για αδικήματα που αφορούσαν στην κατοχή ναρκωτικών ουσιών 5, για διάθεση ειδών παραεμπορίου 5, για ηχορύπανση 8, άγρα πελατών 11 καθώς και για άλλα αδικήματα.

Βεβαιώθηκαν 21 παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και 144 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, μεταξύ των οποίων 18 για ταχύτητα, 26 μη χρήση προστατευτικού κράνους, 8 για μέθη και 1 για παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη.

Στην Λευκάδα συνελήφθησαν 10 άτομα, από τα οποία 7 για στέρηση άδειας οδηγήσεως και 3 για μέθη.

Διαπιστώθηκαν 86 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής κυκλοφορίας, οι οποίες αφορούσαν 3 για ταχύτητα, 5 για προστατευτικό κράνος.

Στην Κεφαλονιά αντίστοιχα κατά τους ελέγχους συνελήφθησαν 27 άτομα, οι οποίες ενδεικτικά αφορούσαν, 2 για ηχορύπανση, 2 για στέρηση άδειας λειτουργίας, 1 για παραεμπόριο καθώς και για άλλα αδικήματα.

Βεβαιώθηκαν 16 παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και 80 παραβάσεις του Κ.Ο.Κ οι οποίες αφορούσαν 4 μέθη, 8 για στέρηση αδείας οδηγήσεως, 13 για μη χρήση προστατευτικού κράνους και 7 για ΚΤΕΟ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ