ΕΛΛΑΔΑ

Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες στη Ροδόπη

Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες στη Ροδόπη
EUROKINISSI/FLYNEWS.GR/Φωτογραφία αρχείου

Μάχη με τις φλόγες έδωσαν κατά τη διάρκεια της νύχτας πυροσβέστες και εθελοντές προκειμένου να περιορίσουν την πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης, στην περιοχή Νέα Σάντα Ροδόπης.

Πρόκειται για δύσβατη, ορεινή περιοχή γεγονός που δυσχέραινε τις προσπάθειες. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ενεργή εστία και με το πρώτο φως της ημέρας επιχειρείται εκ νέου η προσέγγιση της περιοχής για την πρώτη εκτίμηση της ζημιάς, αλλά και για την εξακρίβωση των αιτιών που την προκάλεσαν θέτοντας την υπό πλήρη έλεγχο.

Υπενθυμίζεται ότι χρειάστηκε αργά χθες το απόγευμα να επιχειρήσουν 2 αεροσκάφη Πέτζετελ και 2 Canadair, καθώς και επίγειες δυνάμεις καθ΄ όλη τη διάρκεια της νύχτας. Συνολικά επιχείρησαν 48 Πυροσβέστες, 5 υδροφόρα οχήματα, 8 βοηθητικά, 31 άνδρες του Πεζοπόρου Τμήματος και 9 εθελοντές δασοπυροσβέστες.

Εκτιμάται, ότι στο σημείο θα παραμείνουν στη διάρκεια της ημέρας πυροσβεστικές δυνάμεις προς αποφυγήν ενδεχόμενης αναζωπύρωσης, δεδομένου ότι η πυρκαγιά εκδηλώθηκε εντός χαράδρας σε περιοχή υψηλού αιολικού δυναμικού. Ως προς την αιτία της πυρκαγιάς οι πρώτες σκέψεις της πυροσβεστικής είναι ότι αυτή προκλήθηκε από πτώση κεραυνού καθώς στην περιοχή σημειώθηκε ψιλόβροχο και πτώσεις κεραυνών την προηγούμενη της εκδήλωσης ημέρα.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την Πυροσβεστική, κατά το τελευταίο 24ωρο αντιμετωπίστηκαν 46 αστικές πυρκαγιές και 34 δασικές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ