ΕΛΛΑΔΑ

Μυτιλήνη: Πότε θα καταβληθούν τα επιδόματα στους σεισμόπληκτους

Μυτιλήνη: Πότε θα καταβληθούν τα επιδόματα στους σεισμόπληκτους
EUROKINISSI

Τα επιδόματα που έχουν ανακοινωθεί για τους σεισμόπληκτους δικαιούχους θα καταβληθούν κανονικά από πιστώσεις του Δήμου, μόλις ολοκληρωθούν οι καταγραφές και η προσκόμιση των σχετικών δικαιολογητικών, διευκρινίζεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου του νησιού.

Το μηνιαίο επίδομα που έχει επίσης ανακοινωθεί, θα καταβληθεί μόλις ολοκληρωθούν οι σχετικοί έλεγχοι και οι δικαιούχοι μπορούν να προχωρούν άμεσα στην ενοικίαση των διαθέσιμων κατοικιών.

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, στη δημοτική αρχή της Μυτιλήνης υπάρχει κατάσταση των κατοικιών που διατίθενται για ενοικίαση, από την οποία οι δικαιούχοι μπορούν να ενημερώνονται αναλυτικά για το ποια από τις οικίες εξυπηρετεί τις ανάγκες τους. Για την ενοικίαση των κατοικιών ο Δήμος εγγυάται ότι τα χρήματα θα καταβληθούν κανονικά, δηλαδή κανείς δικαιούχος δεν πρόκειται να χάσει τα χρήματά του.

Σχετικά με τους πληγέντες που φιλοξενούνται σε ενοικιαζόμενα δωμάτια, εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα, η παραμονή μπορεί να παραταθεί για μερικές ημέρες και παράλληλα βέβαια να προχωρούν οι διαδικασίες για την ενοικίαση σπιτιού. Σε κάθε περίπτωση και εφόσον υπάρχουν διαθέσιμα δωμάτια, ο Δήμος κάνει γνωστό ότι κανείς δεν πρόκειται να μείνει στο δρόμο ενώ για οποιοδήποτε σχετικό πρόβλημα προκύπτει, οι εν λόγω πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τον Δήμο ή και με τον ίδιο τον Δήμαρχο.

Για τα σπίτια που υπέστησαν ζημιές, επισημαίνεται ότι ο Δήμος διέθεσε 15 άτομα που ασχολούνται με την φύλαξη των περιουσιών των σεισμοπλήκτων, αλλά και για διάφορες εργασίες στήριξης των σεισμοπαθών. Σε κάθε περίπτωση οι ενέργειες και δράσεις του Δήμου για την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας σε πολίτες που επλήγησαν από τον σεισμό, συνεχίζονται και εντείνονται. Οποιοδήποτε πρόβλημα προκύπτει επιλύεται άμεσα.

Μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο δήμαρχος Σπύρος Γαληνός καλεί τους πολίτες «Να είναι ψύχραιμοι και σίγουροι ότι ο Δήμος είναι εδώ και θα είναι πάντα δίπλα τους. Διαβεβαιώνουμε ότι κανείς δεν έμεινε και δεν θα μείνει αβοήθητος. Στόχος μας είναι να μην υπάρχει κανείς που να μην νιώθει την πολύπλευρη, έμπρακτη και αποτελεσματική στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ