ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στην Αίγινα: Συνελήφθη ο πλοίαρχος της υδροφόρας (pics)

Τραγωδία στην Αίγινα: Συνελήφθη ο πλοίαρχος της υδροφόρας (pics)
ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSΙ

Aπό εμπειρογνώμονες του Λιμενικού Σώματος επιθεωρήθηκε το μεσημέρι το πλοίο-υδροφόρα «Αίγινα», που στις 7:30 το πρωί συγκρούστηκε με το αλιευτικό σκάφος «Παναγιώτης» στη θαλάσσια περιοχή 2,5 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Σουβάλας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο αδέλφια ψαράδες, 62 και 74 ετών αντίστοιχα.

Ο απόπλους του «Αίγινα», που μετέφερε νερό στο νησί, απαγορεύτηκε προσωρινά, ενώ τα έξι μέλη του πληρώματος έδωσαν καταθέσεις στο λιμεναρχείο της Αίγινας.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πλοίαρχος του πλοίου και ένας ναύτης μέλος του πληρώματος συνελήφθησαν και κρατούνται ενώ δεν αποκλείεται τις επόμενες ώρες να οδηγηθούν στο αυτόφωρο.

Από τη σύγκρουση, το αλιευτικό σκάφος που ήταν ξύλινο διαλύθηκε, ενώ τα δύο άτομα που επέβαιναν σε αυτό, έπεσαν στη θάλασσα και περισυνελέγησαν στη συνέχεια νεκροί, από το πλήρωμα της υδροφόρας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή, το ναυτικό δυστύχημα σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή της Καβουρόπετρας.

YDROFORA 2

(ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Οι δύο άτυχοι ψαράδες προσπαθούσαν να μαζέψουν τα δίχτυα ενώ φέρεται ότι δεν άκουγαν τις φωνές του πλοιάρχου του πλοίου που τους ζητούσε να απομακρυνθούν.

Ο πλοίαρχος του «Αίγινα» προσπάθησε να πραγματοποιήσει ελιγμό ωστόσο το αλιευτικό με τους δύο επιβαίνοντες συγκρούστηκε στη δεξιά πλευρά της πρύμνης του πλοίου.

YDROFORA 3

(ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ