ΕΛΛΑΔΑ

Φρικτό θάνατο βρήκαν δύο ελληνικοί ποιμενικοί από δηλητηριασμένα δολώματα (pic)

Φρικτό θάνατο βρήκαν δύο ελληνικοί ποιμενικοί από δηλητηριασμένα δολώματα (pic)
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

Έξαρση παρουσιάζουν τα περιστατικά θανάτωσης σκύλων από δηλητηριασμένα δολώματα, με αφορμή τα δύο τελευταία θύματα, δύο ελληνικούς ποιμενικούς σκύλους, που είχαν δοθεί από τον Αρκτούρο σε κτηνοτρόφο, στο Σκλήθρο Φλώρινας. 

«Οι δυο αυτοί σκύλοι που ήταν ένα θηλυκό και η “κόρη” της, έζησαν χρόνια προστατεύοντας το κοπάδι από επιθέσεις άγριων ζώων και μάλιστα, το 2015, συνεργείο του BBC, τράβηξε πλάνα από το συγκεκριμένο κοπάδι και μίλησε για την αποτελεσματικότητα των σκυλιών με τον ιδιοκτήτη- κτηνοτρόφο» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Αρκτούρου στην οποία τονίζεται, ότι πολλοί σκύλοι φύλακες κοπαδιών της περιοχής βρήκαν φρικτό θάνατο εξαιτίας των δηλητηριασμένων δολωμάτων, που άγνωστος διέσπειρε στην περιοχή.

skilia1

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

«Επειδή τα σκυλιά βρέθηκαν νεκρά μέσα στην περιοχή βοσκής, στο βουνό, συμπεραίνουμε ότι κάποιος, επίτηδες πήγε εκεί και έκρυψε τα δηλητηριασμένα δολώματα» εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Μελίνα Αυγερινού, από τον Αρκτούρο. Σημειώνει δε, ότι ο θάνατος για τα άτυχα ζώα είναι φριχτός, αφού το δηλητήριο καταστρέφει ραγδαία τα εσωτερικά τους όργανα και πεθαίνουν με σπασμούς.

Ο Αρκτούρος καταδικάζει με την ανακοίνωσή του, «την απαράδεκτη πρακτική των δηλητηριασμένων δολωμάτων, που είναι μια από τις κυριότερες αιτίες θνησιμότητας άγριων ζώων του δάσους, αλλά και οικόσιτων ζώων όπως ο ελληνικός ποιμενικός» διευκρινίζοντας ότι:

Eκτός από την ηθική και νομική διάσταση του θέματος, θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων είναι επικίνδυνη, όχι μόνο για την άγρια ζωή, αλλά και για την ανθρώπινη υγεία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ