ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στην Αίγινα: Στο αυτόφωρο ο πλοίαρχος και ένα μέλος του πληρώματος της υδροφόρας

Τραγωδία στην Αίγινα: Στο αυτόφωρο ο πλοίαρχος και ένα μέλος του πληρώματος της υδροφόρας
ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Σήμερα αναμένεται να οδηγηθούν στο αυτόφωρο ο πλοίαρχος και ακόμη ένα μέλος του πληρώματος της υδροφόρας «Αίγινα», που συγκρούστηκε με το αλιευτικό σκάφος με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο αδέλφια.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι αυτές της πρόκλησης ναυαγίου από αμέλεια, ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή, διατάραξη θαλάσσιας κυκλοφορίας και παράβαση του νόμου περί αποφυγής συγκρούσεων.

Το πλοίο «Αίγινα» επιθεωρήθηκε από εμπειρογνώμονες του Λιμενικού Σώματος, ενώ τα έξι μέλη του πληρώματος έδωσαν καταθέσεις στο λιμεναρχείο της Αίγινας.

Από τη σύγκρουση, το αλιευτικό σκάφος, που ήταν ξύλινο, διαλύθηκε, ενώ τα δύο άτομα που επέβαιναν σ' αυτό έπεσαν στη θάλασσα και περισυλλέγησαν νεκρά από το πλήρωμα της υδροφόρας.

Ο πλοίαρχος του «Αίγινα» προσπάθησε να πραγματοποιήσει ελιγμό, ώστε να αποφευχθεί το περιστατικό, ωστόσο το αλιευτικό με τους δύο επιβαίνοντες συγκρούστηκε στη δεξιά πλευρά της πρύμνης του πλοίου.

4174801

(ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Συγκλονιστική η μαρτυρία του υποπλοιάρχου

Συγκλονισμενός από το τραγικό περιστατικό ο υποπλοίαρχος του «Αίγινα» τόνισε πως έγιναν όλες οι απαραίτητες κινήσεις από τον καπετάνιο, ενώ αποκάλυψε πως οι δύο ψαράδες δεν ήξεραν κολύμπι.

«Ήμασταν στα 50 μέτρα, τους φώναζα ‘’περιμένετε’’... Ήταν δίπλα μας και δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι, δεν ξέραμε ότι δεν ήξεραν να κολυμπούν», δήλωσε ο υποπλοίαρχος.

Ανέφερε πως την ώρα του τραγικού συμβάντος ήταν εκτός υπηρεσίας και κοιμόταν, ενώ όταν ξύπνησε και βγήκε έξω είδε τι είχε συμβεί. «Ήμουν εκτός βάρδιας, κοιμόμουν, βγήκα και είδα το (αλιευτικό) σκάφος να έχει βουλιάξει να έχει πέσει... και να έχουν πνιγεί δυο άνθρωποι», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Έκανε ό,τι χρειάζεται ο καπετάνιος, κάναμε ό,τι προβλέπεται για να το αποτρέψουμε (σ.σ το δυστύχημα) αλλά οι άνθρωποι δεν μας έβλεπαν, ξεψάριζαν» συμπλήρωσε.

4174482 copy

(ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ