ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται από Δευτέρα

Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται από Δευτέρα
EUROKINISSI / ΛΥΔΙΑ ΣΙΩΡΗ

Άνοδο αναμένεται να σημειώσει η θερμοκρασία από την ερχόμενη εβδομάδα, με τους μετεωρολόγους να κάνουν λόγο για ένα νέο κύμα καύσωνα, λίγο πιο ήπιο από αυτόν που πέρασε.

Ο υδράργυρος θα αρχίσει να ανεβαίνει σταδιακά από την Κυριακή με τη θερμοκρασία να αγγίζει στους 36 βαθμούς Κελσίου στην Αθήνα ενώ στις δυτικές ηπειρωτικές περιοχές, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 38 ως 39 βαθμούς Κελσίου.

Από τη Δευτέρα η θερμοκρασία ανεβαίνει ακόμη περισσότερο: Η πρόγνωση των μετεωρολόγων μιλά για 37 βαθμούς Κελσίου στην Αθήνα και 39 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά.

Την Τρίτη, την Τετάρτη και την Πέμπτη το θερμόμετρο σε αρκετές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, αναμένεται να ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Το σκηνικό του καιρού θα αλλάξει ριζικά την Παρασκευή, οπότε και αναμένεται σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας με τα μελτέμια να ενισχύονται.

Η πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για τις ερχόμενες ημέρες:

Δευτέρα 10-07-2017

Καιρός: αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά με σποραδικούς όμβρους στα βόρεια ορεινά.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Τρίτη 11-07-2017

Καιρός: γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5, τοπικά στο ανατολικό Αιγαίο 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε άνοδο κυρίως στα δυτικά.

Τετάρτη 12-07-2017

Καιρός: γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τοπικές νεφώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά, με πιθανότητα για τοπικούς όμβρους στα βορειοανατολικά ορεινά.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3με 5 και τοπικά στο ανατολικό Αιγαίο 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: σε μικρή περαιτέρω άνοδο.

Πέμπτη 13-07-2017

Καιρός: Αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τοπικές νεφώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά με πιθανότητα για τοπικούς όμβρους σε ανατολική Μακεδονία και Θράκη.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Παρασκευή 14-07-2017

Καιρός: γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους στα ορεινά.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Aιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε πτώση.

Σάββατο 15-07-2017

Καιρός: στα βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους στα κεντρικά ορεινά.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: μικρή πτώση στα βόρεια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ