ΕΛΛΑΔΑ

Διονύσης Σαββόπουλος: Ήμουν κι εγώ μαθητής όταν έγραψα τη «Συννεφούλα»

Διονύσης Σαββόπουλος: Ήμουν κι εγώ μαθητής όταν έγραψα τη «Συννεφούλα»
(EUROKINISSI/Γιάννης Σπυρούνης / ilialive.gr)

Τη δική του «απάντηση» στο «κόψιμο» της «Συννεφούλας» από τη διδακτέα ύλη του μαθήματος των Θρησκευτικών για την Α Λυκείου, δίνει ο δημιουργός της, Διονύσης Σαββόπουλος.

Αν και το υπουργείο Παιδείας διαβεβαίωσε πως το συγκεκριμένο τραγούδι δεν αφαιρέθηκε τελικά από τον Οδηγό του Λυκείου για τον Εκπαιδευτικό, ο σάλος που προκλήθηκε στο άκουσμα των υποδείξεων από πλευράς Εκκλησίας στη διδακτέα ύλη, δεν υποχώρησε.

Ο αγαπητός τραγουδοποιός κληθείς να σχολιάσει τα περί αφαίρεσης της «Συννεφούλας» από τη διδακτέα ύλη υπενθύμισε, μιλώντας στο Βήμα της Κυριακής πως το συγκεκριμένο τραγούδι το είχε «κόψει» και η χούντα.

«Θα το είδαν ως ''Σόδομα και Γόμορα'', σαν την αξέχαστη Σαπφώ Νοταρά, στην ταινία. Ακούστε σέβομαι την Εκκλησία αλλά δεν συμφωνώ πάντα με τους ιεράρχες της», λέει χαρακτηριστικά.

Όσο για το κατά πόσο το συγκεκριμένο τραγούδι είναι κατάλληλο για το μάθημα των θρησκευτικών, ο «Νιόνιος» τόνισε πως «κάθε τραγούδι που τραγουδιέται ανελλιπώς επί πενήντα χρόνια είναι κατάλληλο για να συζητηθεί μέσα σε μία τάξη δεκαπεντάχρονων και δεκαεξάχρονων. Κι εγώ άλλωστε δεκαέξι χρονών ήμουν όταν το έγραψα. Μαθητής της τετάρτης εξατάξιου, δηλαδή της Α' Λυκείου τώρα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ